Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Grzesiek, post: 150281, member: 2187"] Są jeszcze testy w które auta bardziej pokrywają się z WLTP inne mniej. Jako konsument mamy ciężko. Norma coś tam mówi... z grubsza. Ale ja ją traktuje tak jak zużycie w ICE podane przez producenta. Poważnie chcesz tak porównywać? ICE na postoju chodzić nie może. Elektryk może. Prąd liczy się łatwiej niż paliwo fizycznie w baku i wtryskach. To nie beda obiektywne porównania. Kali kradnie to ja też mogę. Ta sama klasa. No właśnie, a dlaczego nie? Przecież została wykorzystana do tego aby wykonać tą trasę. Przeszła też przez auto. Czyli zdaje sobie sprawę i mogło by uwzględnić. Tu brak woli producenta. Ja tak samo, ale... Mam magazyn energii i ponad 20kWp paneli. Lubię wiedzieć co i gdzie idzie. Statystyki się zbierają. Ja jestem świadomy i sobie poradzę z realnymi wynikami nawet Tesli. Chodzi o to, że Tesla nieco upiększa swoje statystyki. [B]Inni tego nie robią[/B]. Przez co inni wyglądają jeszcze gorzej niż jest w rzeczywistości. Osobiście mam gdzieś czy Ty to masz gdzieś. Ale wybielanie Tesli z powodu takiej metody i szukanie w tym jakiś pozytywów jest niesamowicie żałosne. Nikt jej korony odebrać nie chce. Nie ma aut doskonałych. Tesla też nią nie jest. Robi rzeczy lepiej i gorzej. To jest jedna z tych gorszych cech. I już. Konczę polemikę. Bo przekonanego nikt nie przekona. Ludzie sami sobie wnioski muszą wyciągnąć. A tylko to było moim celem. Nikogo ani żadnego auta obrażać nie miałem zamiaru. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.