Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="okazik, post: 153821, member: 3576"] Tak jak pisałem, w środę wyruszyłem w trasę nad polskie morze. Najszybsza i jednocześnie, najkrótsza droga z Jasła do Gdańska - Plaża Strogi, prowadzi częściowo drogami krajowymi i autostradą. Jest też możliwa jazda przez Kraków, ale czas podroży jest prawie ten sam, a trasa dłuższa o 106km. Tutaj link do mojej trasy na google maps - [URL]https://maps.app.goo.gl/nNmKQVydWdmTJXqc6[/URL] Wyjazd o 7 rano - temperatura 5°C - Bateria naładowana do 100% Odcinek od Jasła do autostrady A1 w Piotrkowie Trybunalskim miał 264km - czas przejazdu około 4h Odcinek autostradą A1 od Piotrkowa Trybunalskiego do Plaża Strogi - 374km - czas przejazdu około 4h - prędkość na autostradzie 100-110kmh, starałem się jechać za autokarem :) Dojechałem na miejsce mając 6% baterii. Przejazd trwał 8h (nie doliczam przerw na WC gdyż chcę pokazać różnicę czasu przejazdu bez ładowania i z ładowaniem - dla tych co lubią jechać 8h bez wysiadania z samochodu). [ATTACH type="full" alt="1714156520587.png"]17429[/ATTACH] W drodze powrotnej postanowiłem sprawdzić ile szybciej dojechałbym do Jasła, jadać z maksymalną prędkością. Ze względu na brak SuC w trójmieście, naładowałem się na stacji Greenway do 95%, i wyruszyłem autostradą A1 w drogę powrotną. Do SuC w Sodowej koło Łodzi dojechałem w około 3h, mając 4% baterii. Ładowanie do 80% zajęło niecałe 40min. - na dojazd i powrót z SuC do A1 dołożyłem ~35km. Dalsza droga powrotna przebiegła jak poprzednio i trwała około 4h. Łączny czas przejazdu z ładowaniem to ~ 7H40min. Rożnica w zużyciu energii to ~35kWh. Podsumowując - udało się dojechać w komfortowych warunkach, bez wyłączania ogrzewania ;-) Ps. Nie wiem dlaczego komputer pokazał mi większe zużycie energii przez niskie ciśnienie w oponach (2,8% na całej trasie). Miałem opony letnie i ciśnienie 2.9bar zgodnie z zaleceniami. [ATTACH type="full" alt="1714156489993.png"]17428[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.