Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Traktorek kosiarka na prund :), ktoś coś?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zibizz1, post: 154827, member: 1241"] [USER=3342]@krzyk[/USER] Chciałbym kupić rok wcześniej na kick starterze ale akurat z kasą się nie przelewało wiec odłożyłem. Rok później w PL pojawił się dystrybutor i zamówiłem z pierwszej dostawy sztukę. Chyba nie różnią się baterią.(3000 vs 5000) Z tego co widziałem na YouTube to ograniczeniem jest ilość terenu jaki można zmapować. Wszystkie obszary w sumie musza mieć poniżej tej liczby m2, żeby kosić więcej trzebaby usuwać obszar i objechać drugi na nowo ręcznie więc bez sensu. Ogólnie to mam działkę ~15000m2 i w planach jest jeszcze dodawanie kolejnych obszarów do koszenia dlatego taki model. Jakby był ładny prostokącik to ok 500m2 może zrobić na raz, zawsze można sobie troszkę zwiększyć prędkość albo odstęp to wykosi więcej, ale mniej dokładnie. Mam ustawione koszenie w 3 strony żeby ładnie wyglądało i nie jeździła cały czas tak samo. I gdy kosi na skos to w tym roku zaczęło brakować baterii na parę metrów( wraca gdy na 20%), może rozbije na 2 osobne zadania żeby nie jeździł kawał drogi na mały trawnik 2x Te trawniki po prawo maja w sumie 417m2 według aplikacji. Gdy będzie trzeba to sobie wymienie baterie, ale spodziewam się że oryginalna wytrzyma 5-10 lat. Bateria może mieć dużo mniejsza pojemność i będzie ok, byle starczyło energii na powrót do bazy. W odkurzaczu po 5 latach wysiadła i potrafił się wyłączyć ale tam zaczęła wariować już. Jakby ktoś się przymierzał do zakupu Luby to raczej nie liczyłbym na kamery w wersji drugiej bo działają podobno jak w Tesli. Raczej stawiałbym na to że wersja druga może być bardziej dopracowana i mieć mniej problemów. Wersja pierwsza jest też spoko a może obecne serie mają już takie dodatki jak uszczelka na panel które lepiej zabezpieczaja kosiarkę. Ja mam też daszek do ładowarki żeby deszcz jej nie zalewał więc może dlatego u mnie narazie bezawaryjnie. Jeszcze mam rok gwarancji [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Traktorek kosiarka na prund :), ktoś coś?