Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Trochę gorzko o nowym programie dopłat
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 216115, member: 4543"] No i tu jest pies pogrzebany. Tej części najbardziej nie lubię. 100% zgody. Nie widzę powiązania. Jeśli ktoś (legalnie) może sobie pozwolić na taki zakup, to problemu nie ma (bo są PITy). US zaczyna sprawdzanie, jeśli im się nie spina excel. A jeśli im się nie zgadza, to znaczy że raczej coś poszło grubo nie tak po drodze. I tak, mimo że miałem swoje przeboje (a takie tam zagubienie aktu notarialnego w US, dwa razy, w przeciągu 4 lat ;) ), to jakoś nie czułem się jak przestępca podczas przesłuchania. W ogóle mam wrażenie, że US/KAS są demonizowane. Dodałbym tylko, że brak chęci jest wyżej. Znam parę osób, wybitnych specjalistów w różnych resortach, im się chce. Ale bagno i brak zrozumienia jakie panuje wyżej nie pozwala wdrażać pewnych rozwiązań. W gruncie rzeczy zgadzam się z całym wywodem. Natomiast największym problemem jest ten sam rak, co toczy aktualnie korporacje. Liczy się tu i teraz, słupki, excel, akcjonariusze, dywidendy. Brak jest wizji na 5, 10 i 30 lat do przodu. Co ja piszę, dobrze, jak jest wizja na 3 lata do przodu. To samo jest w polityce, nie ma możliwości zrealizowania projektu długofalowego. Zawsze przychodzi następca i jeśli nie przekreśli całości, to powyrzuca kluczowe punkty i pozmienia pod siebie. I tak się kręci nam CPK, atom czy OZE. O tym nie miałem okazji poczytać. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Trochę gorzko o nowym programie dopłat