Trolle na Plugshare

tenOr

Posiadacz elektryka
Ostatnio coraz mniej czasu spędzam z PS, bo niezrzeszonych ładowarek też coraz mniej, ale oglądałem co nowego w Lidlu a tam masa komentarzy typu "głupie polaczki", "cwoki z warszawy" i codziennie z dupy wpis. Olałbym ale ewidentie ktoś się bawi. To samo konto wrzuca nieistniejące punkty ładowania po Warszawie.
Nie widzę w PS żadnych opcji moderowania oprócz edycji samych punktów. Coś przeoczyłem?

vwir

Pionier e-mobilności
Tak, zjebane to jest. Pisz maila na support. Też tak usuwałem punkty z dupy, które jakiś debil powstawiał w mojej okolicy. Zgłosiłem tylko jeden jego wpis, a support plugshare usunął wszystkie punkty stworzone z tego konta.

Michal

Moderator
Nie wchodziłem na PS już chyba rok :p

Szczerze to uważam że punkty bez meldunku w ciągu ostatnich 90 dni powinny być wyszarzone. Zwłaszcza jak jest mniej niż 5 meldunków w całym życiu punktu. W niektórych obszarach turystycznych normą są wpisy sprzed 5 lat.

vwir

Pionier e-mobilności
No i te gniazdka 230V, bo ktoś komuś 6 lat temu pozwolił się naładować... Na szczęście da się odfiltrować.
Moim zdaniem wszelkie punkty które są 'coming soon' powinny być usunięte po 6 miesiącach, jeśli nie stały sie punktami działającymi. Bo one i tak nie wnoszą kompletnie żadnej wartości.

Michal

Moderator
Trochę przyhamuj - można zedytować ten wpis i nie wyzywać.

nabrU

Moderator
Trochę przyhamuj - można zedytować ten wpis i nie wyzywać.
Dokładnie.
Inna sprawa, o której tu pisałem wielokrotnie: nie ma obowiązku posiadania i meldowania się na Plugshare. Na Zachodzie np. nikt tego nie robi...

Michal

Moderator
No właśnie - pretensje możesz mieć do operatora, ze nie udostępnia Ci w łatwy sposób informacji o zajętości złącza, a nie do użytkowników, że nie zainstalowali sobie jakiejś społecznościowej aplikacji, i nie meldują się chociaż nie muszą. Z resztą możesz nawet mieć pretensje - było by to głupie ale możesz - ale takie wyzywanie to już przegięcie.

Cholera, ja nawet zbudowałem apkę, która pokazuje dane o zajętości, tylko operator musi je wysyłać do UDT. Sprawdź - może złącza na które narzekasz mają tam dane.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ja również kilka razy "naciąłem" sie na rzekome gniazdko AC, niestety ta aplikacja to jeden wielki niewiarygodny śmietnik do zarabiania na reklamach. Powszechne jest np. brak kultury u Ukraińskich pasożytów i korzystanie z ładowarek bez meldunku, zastanawiam sie czy to ich głupota i prymitywizm, czy oni po prostu nie wiedza o istnieniu takiej aplikacji.
Jednym słowem, korzystam z podglądu dedykowanych aplikacji np. Greenway , Elocity czy Orlen, dzięki temu nigdy nie musiałem czekać na wolne złącze CCS.
Brzmi jakbyś to Ty dodawał te fejkowe wpisy na PlugShare, język i styl się zgadza.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Dokładnie.
Inna sprawa, o której tu pisałem wielokrotnie: nie ma obowiązku posiadania i meldowania się na Plugshare. Na Zachodzie np. nikt tego nie robi...
Bo oni tego nie ogarniają jak wiele innych rzeczy.