Tryb wartownika-problem

Hermes

Posiadacz elektryka
Tak.
Ale moment, bo coś pozmieniałem, nie wiem sam co: pokasowałem to wyjechałem, wróciłem i teraz w lokalizacji Dom mi, owszem, na postoju zapisuje, ale... w folderze: SavedClips.
Co zmieniłem, ktoś ma jakąś myśl...? ;) :) Bo na pewno zapisałem 2-go sąsiada jako dodatkowe miejsce, ale czemu to jest w innym folderze...?

Michal

Moderator
Saved clips pojawiają się jak sam podczas jazdy (nie w położeniu P) klepniesz ikonę wartownika. Pewnie próbujesz wejść do wartownika i klepiesz tam, więc się pojawiają.

to_masz

Posiadacz elektryka
Może wchodzisz do rejestratora nie przez menu, a kliknięcie ikonki wartownika u góry?

Hermes

Posiadacz elektryka
Bardzo możliwe. Przetestuję jutro i jakby jednak problem wrócił, to się odezwę.
Póki co, pragnę wyrazić uznanie jako wdzięczność za pochylenie się nad moim poznawaniem nowej drogi życia - na najbliższą przyszłość. Dziękuję! :)

6a8

Posiadacz elektryka
Pamiętajcie, że od jakiegoś czasu GPS na sporej części pl jest zakłócany ( najprawdopodobniej z Kaliningradu ), hgw ale to może mieć jakiś wpływ.
https://gpsjam.org

ELuk

Pionier e-mobilności
Moja żona tak ma, że nie włącza jej wartownika na parkingu pod pracą. 🤔
No i się głowiłem o co chodzi, aż doszedłem do wniosku, że jedzie do pracy 2km, ale to takie koło, bo w lini prostej od domu to jakieś 400 metrów i wykluczenie z domu tam jeszcze działa. 🤣

aadamuss

Pionier e-mobilności
Mam tak samo, czyli nie widzi lokalizacji Dom i zamyka auto I odpala wartownika. Żeby było śmieszniej to dzieje się tak przy Iphone. Przy android jest wszystko ok. Już przestałem szukać rozwiązania.

Hermes

Posiadacz elektryka
Mnie to irytuje z kolei (nie)zamykanie auta telefonem - w sensie takim, że:
- jak odejdę od auta i stanę przy przedniej masce, to zamyka bardzo szybko, ale...
- jak odejdę w bok auta, to... czekam..., czekam..., czekam..., - dopiero jak jestem ze 30 metrów od auta (a w mieście, w centrum to trochę problem, albo jak stanę przy sklepie, to się nie chce zamknąć, póki do niego nie wejdę - a to bez sensu), to się wtedy zamyka.
Podejrzewam, że sygnał (z telefonu?) Bluetooth jest zbyt mocny, ale nie mam pojęcia, co z tym zrobić (poza zamknięciem z aplikacji, no i z karty, ale ją z kolei trzeba wyjąć i nosić).