Tryb wartownika-problem

Hermes

Posiadacz elektryka
Ustawienia poustawiałem - dzięki. Zobaczymy.
Jak zasłonię telefon dużym bochenkiem chleba, to też nie otwiera, ale to nie problem :)

EDIT: Nic się nie zmieniło.
...poza tym, że jak wszedłem do auta i chciałem otworzyć głosowo schowek, to pisał przez pierwsze ok. 40 sekund, że "brak połączenia". Nie wiem czy z netem czy z czym - a może był uspany?
:)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie na samsungach bezproblemowo. Xiaomi tez swego czasu chodzil ok.
Jedynie co, z racji że smartwach musi oszczędzać energię, to on czasem wymaga czasu, czyli ma czkawkę. Ale jak wybedze ruchem zegsrek to zaraz Tesla reaguje
Pilot w kieszeni tez ok.
Owszem wiadomo jak śpi to musi sie obudzić niezaleznie od tego z czym podchodzę. Ale to trwa chwilkę.
Glosowe nie działają jak jest jeszcze np. w garazu na wifi,

Bronek

Pionier e-mobilności
A normalnego. Mialem i w Tm3 i Xsie. Oba kupione na Ebayu. Kiedyś, trzeba bylo jeszcze uważac by miały dostęp bezdotykowy. Ceny oscylowały w ok 800 zł.
Z, Ameryki oba
Liczylem, że za 700 tys zł za furę dostanę jak to kiedys przynajmniej do S i X dawali nawet dwa, ale Tesla i tu zaleciała w kulki
Ja otwieram jeszcze elektrycznego frunka
To tylko przyklad kilku funkcji.

Last edited:

Hermes

Posiadacz elektryka
Ale to jest ten sam pilot, co do np. Y oferuje oryginalny sklep Tesli - czy jakiś inny?
Być może dokupiłbym taki, tylko że w sklepie Tesli on jest masakryczne mało opisany - nie wiadomo jakie przyciski i po co i ogólnie opis skromny (czytaj: brak)?
Czy po prostu od chińczyka?

Bronek

Pionier e-mobilności
To jest ten sam tylko nie zawsze były w sklepie Tesli. Byl czas że Tesla nie miała.... zero
Opisy masz w internecie.
Tu masz do innych.

Dodam,, że ja sie nie pierdziele w teorie chińzyk nie chińczyk. Tesla i tak to robi u chińczyka , jest to kupuje .
Akurat ten sprzedawca jest ok. Bo w moim nie dzialały przyciski, bo mial nie widoczną cnotkę na baterii, napisałem do gościa i od razu odpowiedzial, ze jestem gamoń i nie zauważyłem tego plastiku.

Hermes

Posiadacz elektryka
Dzięki Bronek - zamówiony oryginał za niecały 1 kPLN.
Nie wiedziałem, że on ma aż tyle funkcji - w sklepie Tesli jest tylko opisany jako "kluczyk".

Bronek

Pionier e-mobilności
Do 3 i y nie ma bocznych przycisków
Otwiera zamyka drzwi , klapka i bagażniki
No i jak podchdzisz odblokuje jak odejdzisz zablokuje

Ja mam w kieszeni i stosuje glownie do frunka, bo to moj podstawowy zakupowy bagażnik. Wsadzam łapę do kiwszeni i klikam na cieńszy koniec :)

Ps Kiedys byl problem bo Tesla sprzedawala też bez dotykowego dostepu, czyli samo podejście do auta nie odblokowywało, trzeba bylo kliknąć.
I pamietam k chyba) że te z napisem Model 3 byly do dupy a te z napisem Tesla pod spodem OK

daniel

Señor Meme Officer
Halo, a wracając do tematu to żonę masz? Może żona jest problemem. Na jej profilu też musisz zrobić zmiany odnośnie wyłączenia wartownika w domu i ustawić jej lokację Dom.

Hermes

Posiadacz elektryka
Moment - bo się pogubiłem, Bronek:
1) Otwiera i zamyka drzwi i auto bezdotykowo, zbliżeniowo - tak?
2) Bagażnik tylny otwiera (i przedni) - łącznie z drzwiami zbliżeniowo - czy jest osobny do tego przycisk?
Z całym szacunkiem, ale dość nieprecyzyjnie to brzmiało - dlatego dopytuję?

To ma jakieś przyciski czy nie - i do czego one służą? Bo się trochę zagubiłem, gdyż zabrzmiało to dwuznacznie?
Tesla NIC nie opisuje.
Największym opisem jest, że... baterii nie ma za grosze pilot za tysiaka.