Tryb wartownika-problem

YYY

Zadomawiam się
Drodzy forumowicze!

Mam problem z moim Ykiem i trybem wartownika. Zdaje sie on zyc swoim zyciem. Ustawilem sobie DOM i zaznaczylem opcje, zeby tryb wartownika sie nie wlaczal pod domem. Tyle teorii. W praktyce jest roznie. W 70% pod domem tryb sie sam zalacza. W 30% sie nie wlacza. Nie ma tu zadnej prawidlowosci. Zawsze parkuje w tym samym miejscu (z dokladnoscia do 1m). Troche mnie to wkurza i nie mam pomyslu jak sobie z tematem poradzic. Wszelkie pomysly mile widziane!

P.S.” Przejechalem autem niecaly 1000 km i jak na ten moment jestem bardzo zadowolony!”

Pozdrawiam!

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie wiem skąd jesteś? Ale w Kolobrzegu bywaly chwilowe zawirowania, np homelik mi nie otwierał bramy. Potem ok
Zresetuj lokalizację domu , moze pomoże.?
I coś się może dziać satelitami, są teraz manewry wojskowe.?

Off top.. bylismy świadkami jak ruski samolot zawrócił gdy go przechwyciły samoloty NATO. Tak nam sie wydaje gadali potem o tym mediach.
Bylo go widac jak zawinął 180 stopni i potem dwa odglosy doplerowskie innych samolotów

YYY

Zadomawiam się
Nie wiem skąd jesteś? Ale w Kolobrzegu bywaly chwilowe zawirowania, np homelik mi nie otwierał bramy. Potem ok
Zresetuj lokalizację domu , moze pomoże.?
I coś się może dziać satelitami, są teraz manewry wojskowe.?

Off top.. bylismy świadkami jak ruski samolot zawrócił gdy go przechwyciły samoloty NATO. Tak nam sie wydaje gadali potem o tym mediach.
Bylo go widac jak zawinął 180 stopni i potem dwa odglosy doplerowskie innych samolotów
Mieszkam na wiosce zaraz kolo Warszawy. Problem zauwazylem od 1 dnia uzytkowania tylko na poczatku myslalem, ze czegos nie ogarniam. Teraz mam poczucie, ze jednak ogarniam a dalej jest nie tak, jak powinno. Jutro trzasne reset domu i zobaczymy. A jak nie reset ustawien to moze dom trzeba zmienic 😜.

Jesli ktos mial podobne problemy to niech sie dzieki wiedza.

Dzieki!

Last edited:

Hermes

Posiadacz elektryka
U mnie ciągle mam Wartownika pod domem włączonego i nie potrafię go wyłączyć - dodałem Dom jako Dom, do tego wykluczyłem również Ulubione, gdzie dodałem sąsiadów obok - i tak się włącza. Podejrzewam, że jak lokalizacja jest minimalnie inna - ze względu na niedokładność ogólną GPS - to dla Tesli jest inna i koniec. Kropka.
Rozważam dopisanie wszystkich sąsiadów dookoła...

Bronek

Pionier e-mobilności
Wyłącz całkowicie. Włącz po za domem ( z wykluczeniami i sprawdź po powrocie czy się samo włączy?
Kończą mi się pomysły.
W ustaiwniach jest jeszcze reakcja na kamerki i długość zapisów ale to jest lub powinno byc bez znaczenia

to_masz

Posiadacz elektryka
Screenshot_20240303_212922_Chrome.jpg
Więc raczej to spory obszar jest wykluczany... masz łączność premium?