Trzaski z tylnego slupka

Piter

Posiadacz elektryka
Miałem podobny przypadek w którym w dodatku Korzystającym była sp z oo i auto finansowane w leasingu przez spółkę akcyjną. Nie ma żadnego znaczenia kto zamówił a kto ostatecznie fakturował auto. Nie słyszałem by importer różnicował okres gwarancji w zależności od typu osobowości prawnej nabywcy. Wystarczy wola wszystkich stron by przeprowadzić taki case. Tesli powinno szczególnie zależeć na reputacji, wymiana wadliwego konstrukcyjnie auta jest tez korzystna dla leasingodawcy, o użytkowniku nawet nie ma co wspominać.

cooler

Pionier e-mobilności
Panowie, dzięki za rzeczową dyskusje, Wasze wypowiedzi nadały mi ogólny kierunek dzialań, w skrócie: jestem po rozmowie z Panią Jowitą i leasingodawcą. Próbujemy znaleźć rozwiązanie. Na tą chwilę jesteśmy daleko od tematów typu prawnicy etc, zresztą mam doświadczenie ze sprawą trwająca 8 lat i nikt tego nie chce.
Trzymajcie kciuki, pewnie to trochę potrwa, ale jestem dobrej myśli. Proponuję zaparkować temat do czasu aż będzie jasne jak zachowa się Tesla.

Last edited:

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Panowie, dzięki za rzeczową dyskusje, Wasze wypowiedzi nadały mi ogólny kierunek dzialań, w skrócie: jestem po rozmowie z Panią Jowitą i leasingodawca. Próbujemy znaleźć rozwiązanie. Na tą chwilę jesteśmy daleko od tematów typu prawnicy etc, zresztą mam doświadczenie ze sprawą trwająca 8 lat i nikt tego nie chce.
Trzymajcie kciuki, pewnie to trochę potrwa, ale jestem dobrej myśli. Proponuję zaparkować temat do czasu aż będzie jasne jak zachowa się Tesla.
Jak coś to mogę Ci pomóc jakimś adresem mailowym :)

ciastek

Pionier e-mobilności
Proponuję zaparkować temat do czasu aż będzie jasne jak zachowa się Tesla.
Jak się temat skończył?
ale to inny dźwięk, takie skrzypienie bardziej blachy naprężającej się i przesuwającej się...
Czy to podobny dźwięk?

I ostatnie pytanie - słuchasz głośno muzyki? :>

cooler

Pionier e-mobilności
Jak się temat skończył?

Czy to podobny dźwięk?
View attachment 11865
I ostatnie pytanie - słuchasz głośno muzyki? :>
Temat w trakcie, na razie zero postępu.
Dźwięk nie taki, to jest taki zgrzyt/trzask przesuwanych/zginanych blach i głownie podczas przyspieszania i odejmowania gazu.
Muzyki głośno nie bardzo, lubię ciszę w aucie, dlatego nie lubię spalinowych a zwłaszcza diesli.

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
Temat w trakcie, na razie zero postępu.
Dźwięk nie taki, to jest taki zgrzyt/trzask przesuwanych/zginanych blach i głownie podczas przyspieszania i odejmowania gazu.
Muzyki głośno nie bardzo, lubię ciszę w aucie, dlatego nie lubię spalinowych a zwłaszcza diesli.
A robiłeś/serwis/mechanik jakieś próby ze stetoskopem elektronicznym, i odsłuchem w trakcie jazdy ?
Chyba w ten sposób to się powinno dać zlokalizować.

cooler

Pionier e-mobilności
A robiłeś/serwis/mechanik jakieś próby ze stetoskopem elektronicznym, i odsłuchem w trakcie jazdy ?
Chyba w ten sposób to się powinno dać zlokalizować.
Widzę że kolega sprawdza tylko ostatnią stronę wątku i się wypowiada...:poop:
Tak, diagnozowane przez serwis i padł zgrzew rozpórki pod tylną półką. Były już takie przypadki i naprawa to trochę drutowanie, załatwili sprawę nitowaniem, co mi średnio pasuje, bo to nie jest naprawa zgodna z technologią producenta. Reklamowałem w ramach rękojmi i się miele w centrali.
Info dla tych co czytają fora jak Ty.;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak, diagnozowane przez serwis i padł zgrzew rozpórki pod tylną półką. Były już takie przypadki i naprawa to trochę drutowanie, załatwili sprawę nitowaniem, co mi średnio pasuje, bo to nie jest naprawa zgodna z technologią producenta. Reklamowałem w ramach rękojmi i się miele w centrali.
A to w koncu ponitowali Ci to ?

Bronek

Pionier e-mobilności
A tego to nie chciałem :poop:
Fakt Titanic był niitowany..Ale wierza Eiffla też
Ale czy zgrzew czy nit... Ważne że trzyma i tego bym się trzymał i zapomniał bo jak widać Fabryka się czasem myli skoro zgrzew puścil a nit trzyma

Ad rem Maluch miał kiedyś zgrzewana belkę trzymającą silnik, kumpel jak mnie holował to ja wyrwał, widocznie to się powtarzało, bo potem robili na śruby. Czyli zgrzewy to nie taki cymes.

6a8

Posiadacz elektryka
Wybacz, pamięć już nie taka, i nie zawsze mam czas na wertowanie o co tam kiedyś chodziło. Obiecuję poprawę :)