Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
BMW
BMW iX Forum • BMW iX xDrive40, iX xDrive50
Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robur82, post: 124673, member: 1333"] dojazdówek zwykłymi drogami było w tym jakieś 35km dieslem, też mam dojazdówki ale proporcje masz DS 1,6D na krajówkach w rządku jak wszyscy bez butowania i używania pedału hamulca pali 3,5 ja`dy podmiejskie i po prowincji po około 10km do celu latem 5-5,5 zimą 6 Podejrzewam, że elektryk latem będzie zużywał 2,5-2,8 x więcej kwh niż diesel litrów ON ale zimą to może być już 3,2-3,5 razy więcej Nie liczymy strat na ładowaniu i podejrzewam, że część użytkowników nagrzeje wnętrza i aku bedąć na kablu, a tej energii już tablet nie pokaże Pewnie znów dalej będe trollem, mimo że w firmie użytkujemu już EV i sam dla siebie zamierzam kupić, na razie szukam EQ4 w wywalonej wersji i bez kubłów do 272tys. Bo dla części użytkowników EV liczą się tylko odczyty z tableta i naciąganie faktów na swój światopogląd, a nie czysta ekonomia i fakty, twarde dane. Często jest to porównanie zużycia energii małego średniej klasy elektryka, do dużego spalinowego SUVA, a póżniej pitolenie, że nie widziałem diesla palącego 5l Przy spokojnej jeździe poniżej 5l/100 pali focus ST diesel 200km mech 140km/h autostradą 7l nie przekroczy, Zużycie energii zależne jest od masy, gabarytu budy i częstotliwości używania pedału hamulca!!!!! Prędkość swoją drogą. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
BMW
BMW iX Forum • BMW iX xDrive40, iX xDrive50
Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli