Tylna półka / blenda / pokrywa

eMeM

Zadomawiam się
Na jazdę próbną dostałem TMY RWD (czarny) z ciekawie rozwiązaną półką zasłaniającą bagażnik. Umożliwiała ona dość sprawne złożenie na kształt harmonijki i prawie całkowite odsłonięcie bagażnika. Tymczasem mój egzemplarz (biały) przyjechał z inną półką, bez możliwości zgięcia tej pierwszej części. Jak to wygląda u Was?

Attachments

• IMG_4434.jpeg
    IMG_4434.jpeg
    916,9 KB · Liczba wyświetleń: 74
  • IMG_4610.jpeg
    IMG_4610.jpeg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 68

Pepek

Posiadacz elektryka
Na jazdę próbną dostałem TMY RWD (czarny) z ciekawie rozwiązaną półką zasłaniającą bagażnik. Umożliwiała ona dość sprawne złożenie na kształt harmonijki i prawie całkowite odsłonięcie bagażnika. Tymczasem mój egzemplarz (biały) przyjechał z inną półką, bez możliwości zgięcia tej pierwszej części. Jak to wygląda u Was?
Z tego co kojarzę zależy to właśnie od miejsca produkcji. Moja z Chin ma półkę jak zdjęcie po lewej, ale widziałem najnowsze RWD z Berlina na zdjęciach i mają półkę jak zdjęcie po prawej.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Te dziury po bokach 🫣 masakrycznie to wyglada, jak most zwodzony na fosie.
Chyba na AliExpress są jakieś zamykane schowki w to miejsce.

kristof46

Fachowiec
Są. Niewspółmiernie drogie i często niepasujące. Większość aut ma tam dodatkowa przestrzeń. Tyle ze tutaj nie ma dodatkowego przedzielenia. Czasem się ta „dziura” nawet przydaje.

Pepek

Posiadacz elektryka
No te "dziury" to u mnie podstawowe miejsce na zakupy, więc ja bym tego nawet nie dał sobie zapchać jakimś zamykanym drogim czymś co może potem nie pasować.

eMeM

Zadomawiam się
Wygląd to nie wszystko ;)
A poza wyglądem, są to na prawdę praktyczne dziury. Mieści się średnia torba / torebka po obu stronach. I wtedy rzeczy nie latają po tej bezkresnej powierzchni bagażnika :rolleyes:. Jakbyśmy zatkali te dziury zamknięcia, to już nic tych gratów nie zatrzyma. Chyba, że macie jakieś fajne maty do polecenia?

eMeM

Zadomawiam się
Z tego co kojarzę zależy to właśnie od miejsca produkcji. Moja z Chin ma półkę jak zdjęcie po lewej, ale widziałem najnowsze RWD z Berlina na zdjęciach i mają półkę jak zdjęcie po prawej.
Dzięki, właśnie tego się obawiałem. Zastanawiam się, czy różnica jest jedynie w samych półkach czy również w kształcie prowadnic / boczków bagażnika? :unsure: