Uchwyt na telefon 3/Y

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
Witam
Poszukuję jakiego fajnego uchwytu na twlefon może ktoś jakiś poleci.
Nie może być magnetyczny i najlepiej mocowany w okolicach ekranu.
Nam już jeden mocowany za kierownicą i niestety się nie sprawdza bo kierownica zasłania połowę telefonu.
Z góry dziękuję za rady.

wxwx78

Zadomawiam się
Podczepię się : będę miał TM3 z 2022 w wypożyczeniu i nie chcę montować niczego co może pogorszyć jej stan. Chciałem kupić taki uchwyt, https://www.amazon.pl/dp/B0CB5XH9J5 ale ten jest na klej, więc odpada..

Ktoś coś może polecić z MagSafe, co jest dobrej jakości i nie wymaga przyklejenia? Baseus z linka wyżej wydaje mi się być, również, na klej.

Edit: zamówiłem taki ; https://www.amazon.pl/gp/product/B0B38P9TF8 . Obejrzę i zwrócę, najwyżej. Ale szukam dalej.

Last edited:

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Podczepię się : będę miał TM3 z 2022 w wypożyczeniu i nie chcę montować niczego co może pogorszyć jej stan. Chciałem kupić taki uchwyt, https://www.amazon.pl/dp/B0CB5XH9J5...B3URFMRT&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it , ale ten jest na klej, więc odpada..

Ktoś coś może polecić z MagSafe, co jest dobrej jakości i nie wymaga przyklejenia? Baseus z linka wyżej wydaje mi się być, również, na klej.
polecam ten poniżej z linka do Amazona (UGREEN), bardzo stabilny, jest przykręcany/zaciskany, jest MagSafe tylko bez ładowania, pozostaje tylko mieć kabelek do podłączenia ale magnes trzyma mocno

Last edited:

wxwx78

Zadomawiam się
polecam ten poniżej z linka do Amazona (UGREEN), bardzo stabilny, jest przykręcany/zaciskany, jest MagSafe tylko bez ładowania, pozostaje tylko mieć kabelek do podłączenia ale magnes trzyma mocno

Widziałem go , ale przestraszyły mnie opinie na 1 i 2 gwiazdki. Ale dobrze wiedzieć że u Ciebie działa i mieć alternatywę

nabrU

Moderator
Ja mam coś takiego. Nie jest to MagSafe, ale na elektroniczną przysawkę i ładnie się mocuje na nawiewie w dowolnym miejscu:

Są tam też inne uchwyty na telefon.

wxwx78

Zadomawiam się
Edit: zamówiłem taki ; https://www.amazon.pl/gp/product/B0B38P9TF8 . Obejrzę i zwrócę, najwyżej. Ale szukam dalej.
Oczywiście nie pasuje ;-) Oceny były pomieszane z innym produktem więc zaryzykowałem i nie ma tego jak przymocować (a na klej nie chcę)

Kupiłem ten też, ale za 35 zł na Allegro. Ten wydaje się spoko. Ale po zamontowaniu poczytałem opinie na Amazon: 2 osoby napisały o śladach na ekranie w samochodzie po tym uchwycie, więc spanikowałem i zdjąłem. Szukam dalej czegoś sensownego do wypożyczonej Tesli ;-)

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Oczywiście nie pasuje ;-) Oceny były pomieszane z innym produktem więc zaryzykowałem i nie ma tego jak przymocować (a na klej nie chcę)

Kupiłem ten też, ale za 35 zł na Allegro. Ten wydaje się spoko. Ale po zamontowaniu poczytałem opinie na Amazon: 2 osoby napisały o śladach na ekranie w samochodzie po tym uchwycie, więc spanikowałem i zdjąłem. Szukam dalej czegoś sensownego do wypożyczonej Tesli ;-)
ten UGREEN kilka razy zdejmowałem bo poprawiałem dokręcenie - żadnych śladów na ekranie ani na tylnej obudowie nie zaobserwowałem.

Przy dokręcaniu wystarczy wykazać się rozsądkiem z użyciem siły, jak już się trzyma i nie opada pod ciężarem telefonu to już wystarczy nie dokręcać, najwyżej po jakimś czasie się poprawi (szczególnie przy zmianach temperatur).

Ze swojej strony mogę dodać, że jeżeli nie przesadzimy z siłą dokręcenia to na moim przykładzie mogę zagwarantować, że żadne ślady nie powstaną (zarówno na tylnej obudowie jak i na ekranie) - tylko podkreślam, że nie ma co przesadzać z siłą dokręcenia (jak zacznie się delikatnie osuwać to wtedy dopiero poprawić).

Kupiłem równocześnie 3 różne uchwyty tego typu i w mojej subiektywnej ocenie ten wypadł z nich najlepiej, jest najsolidniejszy, z mocnymi magnesami i gwarantuję, że nie zrobi żadnych śladów pod warunkiem, że się przykręci go z wyczuciem :)

Last edited: