Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Uciążliwy hałas od kół - ktoś wyciszał?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 133234, member: 2916"] Na początku byłem zachwycony, ale po pierwszym okresie fascynacji czym dłużej jeżdżę tym bardziej jest dla mnie uciążliwy hałas od kół. Teoretycznie mam opony premium, ale na etykiecie mają 72dB. Najcichsze zimówki jakie znalazłem w tym rozmiarze mają 70dB. Z innych wątków już wiem, że wymiana na cichsze coś tam pomaga, ale na dłuższą metę za wiele zmienia, bo TM3 ma słabo wyciszoną budę. Jedni piszą że można wyciszyć nadkola, inni że to cała buda rezonuje. Czasem mam wrażenie że jest ciszej, czasem słyszę tylko łuł łuł łuł łuł... Pytanie do praktyków: 1. jeżeli ktoś zmieniał opony na cichsze, to jak ocenia różnice po dłuższym czasie, w szczególności w trasie - warto, nie warto? 2. jeżeli ktoś wytłumiał nadkola, to jak to robił i jak ocenia różnice po dłuższym czasie? 3. jeżeli ktoś zmieniał TM3 na TM3HL jak ocenia różnice? najlepiej po pewnym czasie, wiadomo, musi minąć początkowa fascynacja a wejść rutyna i praktyka. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Uciążliwy hałas od kół - ktoś wyciszał?