Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Uciążliwy hałas od kół - ktoś wyciszał?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 133362, member: 2916"] Ok trochę mnie zniechęciliście do wytłumiana nadkoli skoro efekt jest wątpliwy. Również się zgadzam że te etykiety europejskie z poziomem hałasu to o kant dupy potłuc. Tak jak napisałeś hałas jest mierzony z zewnątrz, a nie wewnątrz. Po drugie dotyczą nowych opon, a wiele nowych opon ma płytkie nacięcia lub lamele 3d gdzie po kilku tys km zmienia się bieżnik takiej opony, a co za tym idzie i hałas. A po trzecie sam na własnej skórze już doświadczyłem efektu gdzie do auta założyłem teoretycznie głośniejsze opony (i to wymiana półrocznych opon na nowe bo uszkodziłem jedną), a okazały się cichsze. Pozostaje mi wybrać cichsze opony, ale jak to zrobić żeby nie żałować - przecież nie będę kupował kolejnych zestawów aż osiągnę pożądany efekt... i czy w ogóle taki efekt da się osiągnąć. Jeżeli ktoś jest z Warszawy lub okolic i uważa że ma ciche opony lub ma wytłumione te nadkola to ja z chęcią bym porównał dwa auta w tych samych warunkach [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Uciążliwy hałas od kół - ktoś wyciszał?