Update 2022.12.3.1

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wczoraj wpadł update I się bez roblemu wykonał, z opisu nic ciekawego, ale dziś na kilkanaście otwarć bagażnika ani razu sie nie zablokował podczas otwierania.
Jest to zbyt piękne aby było prawdziwe, stąd pytanie: czy możecie potwierdzić prawidłowe działanie bagażnika na sofcie 2022.12.3.1?
Ci co śledzą forum wiedzą że awaryjność mojej Tm 3 mnie załamuje (ostatnio mechanizm wycieraczek wyrwał się na wolność i jeździł mi ramionami po masce, mobilny serwis wymienił cały mechanizm i porządnie skrecil, ale maska jest porysowana do żywego), normalnie samochód skręcany nogami przez ślepego murzyna po cracku, ale gdyby w końcu naprawili ten bagażnik to była by dla mnie jakaś jaskółka że może w końcu jest nadzieja, ogarną te awarie i jakoś to będzie działać. Bo juz dawno straciłem serce dla tego samochodu i ostrzegam innych przed kupowaniem w ciemno "bo Musk". Musk tego nie składa, tylko ludzie na odwal bo wiedzą że nie ma już potem żadnej kontroli jakości, nawet przed wydaniem samochodu klientowi.
Mam te samą wersję, otwierałem wczoraj 3 razy i się nie zaciął ;) Ale mi się często nie zacinał.
Czy ty masz wersje z FREE-mont ?? Bo ja do jakości mojego chińczyka nie mogę się przyczepić.

cooler

Pionier e-mobilności
Czy ty masz wersje z FREE-mont ?? Bo ja do jakości mojego chińczyka nie mogę się przyczepić.
Do czego to doszło, zazdroszczę Wam tych MIC.
Tak, moja to z Freemont ze wszystkimi tego konsekwencjami. Bateria 82kWh Panasonic, więc niby dobrze, ale reszta jak pisałem... nogami przez naćpanego ślepego murzyna składany. I zero kontroli jakości, o co mam najwięcej pretensji w tym wszystkim. Nawet przed wydaniem ktoś w PL go oglądał i podpisał się że wszystko OK, kiedy ja 2 strony A4 poprawek przy odbiorze wypisałem...Wszystko było krzywe, lub połamane, nierówne, nieprzykręcone, niepodłączone, niepozatrzaskiwane itd. A ile rzeczy jest skopane tam, gdzie nie widać to się boję myśleć.
Żeby np mechanizmu wycieraczek nie przykręcić to ja nie wiem... K... ile zaoszczędzili nie przykręcając tej jednej śruby porządnie do końca, 3 sekundy elektryczną wkrętarką? Bateria mu się skończyła i kręcił palem?
Tamto już pomału poprostowałem, ale wyszły inne kwiatki już wróżące słabo gdy skończy się gwarancja: awaria kompa FSD, kamery, portu ładowania, klapki ładowania, ogrzewania tylnej szyby i inne, te już są związane z słabą jakością produkcji elementów, a nie ze złym spasowaniem czy niedokręceniem, więc pewnie dotyczy wszystkich aut, także MiC. I to mnie bardziej martwi niż te słabe złożenie, bo te naprawy w serwisie po gwarancji będą kosztować pewnie połowę samochodu. Więc nikt ich nie będzie robił w ASO i zacznie się nasze standardowe drutowanie. A to już droga wprost do upadku marki i spadku cen używanych. Patrzcie co się dzieje z używanymi BMW, wydaje się że ładna, robisz zdjęcie VIN a to znajdujesz w necie powoduje że włosy się jeżą!
Obym się mylił, w końcu tą klapę (chyba) potrafili naprawić.

MaciekM3

Zadomawiam się
Wczoraj wpadł update I się bez roblemu wykonał, z opisu nic ciekawego, ale dziś na kilkanaście otwarć bagażnika ani razu sie nie zablokował podczas otwierania.
Jest to zbyt piękne aby było prawdziwe, stąd pytanie: czy możecie potwierdzić prawidłowe działanie bagażnika na sofcie 2022.12.3.1?
Ci co śledzą forum wiedzą że awaryjność mojej Tm 3 mnie załamuje (ostatnio mechanizm wycieraczek wyrwał się na wolność i jeździł mi ramionami po masce, mobilny serwis wymienił cały mechanizm i porządnie skrecil, ale maska jest porysowana do żywego), normalnie samochód skręcany nogami przez ślepego murzyna po cracku, ale gdyby w końcu naprawili ten bagażnik to była by dla mnie jakaś jaskółka że może w końcu jest nadzieja, ogarną te awarie i jakoś to będzie działać. Bo juz dawno straciłem serce dla tego samochodu i ostrzegam innych przed kupowaniem w ciemno "bo Musk". Musk tego nie składa, tylko ludzie na odwal bo wiedzą że nie ma już potem żadnej kontroli jakości, nawet przed wydaniem samochodu klientowi.
U mnie po wczorajszej aktualizacji zacina się jeszcze częściej. ☹️

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie po wczorajszej aktualizacji zacina się jeszcze częściej. ☹️
Czyli umarła wszelka nadzieja dla tych samochodów... Żeby nie było - przez pierwsze pół roku działała OK, ale potem równia pochyła...

MaciekM3

Zadomawiam się
Czyli umarła wszelka nadzieja dla tych samochodów... Żeby nie było - przez pierwsze pół roku działała OK, ale potem równia pochyła...
U mnie też komputer już raz wymieniali, charge port 1x, wzmacniacz dźwięku 3x 🤦‍♂️. A te bagażniki przez to że jest jeden siłownik z oszczędności zawsze będą probelmatyczne.

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie też komputer już raz wymieniali, charge port 1x, wzmacniacz dźwięku 3x 🤦‍♂️. A te bagażniki przez to że jest jeden siłownik z oszczędności zawsze będą probelmatyczne.
Kurcze, co było nie tak ze wzmacniaczem dzwięku? Ja w swoim muszę zobaczyć co i jak bo w ogóle z tyłu nie słyszę subboofera... Z tego co wiem jest w bagażniku pod podłoga... Ale go nie słyszę, jedyne basy jakie mam to te z przodu. Masakra, pewnie następna rzecz do naprawy... Naprawili chociaż? Jak doszedłeś że nie działa prawidłowo?

Bronek

Pionier e-mobilności
Pamietam jak się cieszyłem, że 2019 i 2020 to już są lepiej robione od tych pierwszych.. I faktycznie krótko było lepiej. Ale chyba @cooler ma rację, że są "okienka czasowe" w których załoga albo się uczy, albo składa z resztek lub to sabotaż zwolenników Toyoty?
Bywało że jedne drzwi białe drugie czarne itp.
Tak jaby i w serwisie i w fabryce były okresy luzu i swobody bez nadzoru i konsekwencji. Skoro to sie powtarza.
Subwoofer jest w nadkolu prawym tylnym chyba?

MaciekM3

Zadomawiam się
U mnie wyświetlał się błąd ecall i całkowicie padł dźwięk (muzyka, telefon, kierunkowskazy, czujniki) wymienili wzmacniacz, po tygodniu to samo - wymienili wzmacniacz i jakąś wiązkę. Po kolejnych paru miesiącach znowu to samo i w „bonusie” blackout’y ekranu. Wymienili wzmacniacz i główny komputer. Po tygodniu błąd charge port. Serwis mobilny załatwił sprawę. Minęły już 2 tygodnie i nic się nie zepsuło. 😱 Dobrze że przynajmniej bagażnik się zacina, bo zapomniałbym co oznacza made in usa 😂

cooler

Pionier e-mobilności