USB C - Model 3 2022 - środkowy schowek

nyknow

Fachowiec
Szanowni,
Piszę w sprawie porady dot. portów USB C - tych dwóch które są w srodkowym schowku. Bardzo fajnie, że one tam są ale są umiejscowione wg mnie w beznadziejnym miejscu - w sensie jesli już tam się coś wepnie to ten kabel przeszkadza we włożeniu czekololwiek innego do tego schowka i mozna te porty w sumie też uszkodzić wrzucając coś co zaczepi o ten kabel/wtryczkę włozoną do portu i może albo uszkodzić wtyczkę albo port (co już w sumie doświadczyłem - w sensie adapter USB c na USB się złamał.

Dajcie pls znac czy macie jakieś patenty na to (jesli komuś to, tak jak mnie, przeszkadza). z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr.gk.

Michal

Moderator
Kup sobie kątowy kabelek za 30 zł ;)

nyknow

Fachowiec
Kup sobie kątowy kabelek za 30 zł ;)
tak, widziałem - ale zastanawiam się nad innymi jeszcze rozwiązaniami - potrzebuję podłączyć Yanosika :) - który znowu potrzebuje micro USB po drugiej stronie i tak najprosciej to byłoby znaleźć kabelek gdzie kątowy jest USB-C a po drugiej stronie Micro USB - nie udało mi sie tego znaleźć.

Inna opcja z kątowym to katowy usb-C po obu stronach i adapter z USB-C na Micro USB ale to tez już takie rzeźbienie trochę

Michal

Moderator

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Ja mam stary telefon na micro USB i nie dałem rady znaleźć kabla z C na drugim końcu. W końcu poddałem się i kupiłem szybką ładowarkę USB/ USB-C na zapalniczkę w podłokietniku.

nyknow

Fachowiec
Ja mam stary telefon na micro USB i nie dałem rady znaleźć kabla z C na drugim końcu. W końcu poddałem się i kupiłem szybką ładowarkę USB/ USB-C na zapalniczkę w podłokietniku.
Aż nie do wiary ze to aż tak jest spartaczone w tych samochodach - w sensie samo miejsce umieszczenia tych USB

Bronek

Pionier e-mobilności
Ależ....? To nie japończyk, w którym do niedawna byly jeszcze kaseciaki.
Tesla nie zakłada obecnie, że idąc do przodu, ma się cofać, bo ktoś ma micro USB lub A itp
To na prośbę i sugestię zrezygnowano z historycznego "dużego usb" i dodano indukcję.
Mi brakuje w każdym aucie zasilania w okolicach lusterka np dla kamerki itp.
Akurat pasuje w mojej rozmieszczenie, bo dając huba można sobie wyprowadzić gdzie się chce.
12v jest do dupy rozmieszczone

nyknow

Fachowiec
Ależ....? To nie japończyk, w którym do niedawna byly jeszcze kaseciaki.
Tesla nie zakłada obecnie, że idąc do przodu, ma się cofać, bo ktoś ma micro USB lub A itp
To na prośbę i sugestię zrezygnowano z historycznego "dużego usb" i dodano indukcję.
Mi brakuje w każdym aucie zasilania w okolicach lusterka np dla kamerki itp.
Akurat pasuje w mojej rozmieszczenie, bo dając huba można sobie wyprowadzić gdzie się chce.
12v jest do dupy rozmieszczone
Nie chodzi mi o to żeby się cofała i dawała micro USB tylko żeby umieściła te USB które są jakoś bardziej sensowniej

Dodatkowo skoro tak idzie do przodu to nagrywanie w sentry mode na pendrive zamiast w chmurze to raczej nie jest przejaw postępu ;)