Uszkodzenie błotnika

wajatos

Użytkownik EV
Niestety wróciłem na parking i zastało mnie takie coś. Bateria poniżej 20% więc sentry nic nie nagrało ;( Pewnie zaprawkami się tego nie da jakoś sensownie ogarnąć i zostaje body shop? A szkoda mi zniżek na AC.IMG_3185.jpeg

eimi

Pionier e-mobilności
Zależy jakiego efektu oczekujesz. Ta dolna plastikowa listwa to z 50zł nowa kosztuje w tesli. Błotnik można wypchnąć i zrobić zaprawki, ale będzie to widać. Z dwóch metrów nikt się nie zorientuje.

wajatos

Użytkownik EV
Auto odebrane w grudniu 24, więc boli bardzo 😥 Chciałbym żeby lakier był idealny ale wiem jak jest, za chwilę możne znowu ktoś obije i tyle będzie z idealnego lakieru. Jest to stosunkowo nieduże uszkodzenie i chyba spróbuję najpierw zrobić jak mówicie (pdr+zaprawka). Jak efekt mnie nie będzie zadowalał to będę myślał nad zrobieniem z AC. W związku z tym może ma ktoś do polecenia miejsce gdzie by mi to zrobili w okolicach centrum (Łódź,Warszawa,Płock)?

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Niestety wróciłem na parking i zastało mnie takie coś. Bateria poniżej 20% więc sentry nic nie nagrało ;( Pewnie zaprawkami się tego nie da jakoś sensownie ogarnąć i zostaje body shop? A szkoda mi zniżek na AC.View attachment 24380
W tej chwili kilka ubezpieczalni obejmuje Teslę ochroną, więc za rok weźmiesz w innej i będzie kosztowało tyle samo, albo mniej. Nie baw się w jakieś samodzielne naprawy, szkoda czasu i nerwów. Body założy nowy element i będzie ok.

cooler

Pionier e-mobilności
Mam podobny problem, na parkingu ktoś mi zarysował zderzak do żywego, niestety jeżeli biała perła to trudno to w rozsądnych pieniądzach zrobić. Ja będę myślał po zimie. Bo zimą wszystko się może zdążyć, jak śpiewał Panasewicz:)

wajatos

Użytkownik EV
W tej chwili kilka ubezpieczalni obejmuje Teslę ochroną, więc za rok weźmiesz w innej i będzie kosztowało tyle samo, albo mniej. Nie baw się w jakieś samodzielne naprawy, szkoda czasu i nerwów. Body założy nowy element i będzie ok.
Możesz rozwinąć temat "W tej chwili kilka ubezpieczalni obejmuje Teslę ochroną"? Nie słyszałem o tym. Jeżeli rzeczywiście byłoby tak że w innej ubezpieczalni nie byłoby zwyżki to nie ma się co zastanawiać i naprawiać z AC.

cooler

Pionier e-mobilności
Możesz rozwinąć temat "W tej chwili kilka ubezpieczalni obejmuje Teslę ochroną"? Nie słyszałem o tym. Jeżeli rzeczywiście byłoby tak że w innej ubezpieczalni nie byłoby zwyżki to nie ma się co zastanawiać i naprawiać z AC.
Dobrze myślisz, ufg ma bazę szkód i nie ma litości, wszędzie będą zwyżki.

p.j.s

Posiadacz elektryka
@radioaktywny - sugerowałbym nie wprowadzać w błąd jeśli nie jesteś czegoś pewien. Wszyscy ubezpieczyciele będą tę szkodę widzieli. Dodatkową kwestią jest - czy na aktualnej polisie @wajatos ma klauzulę ochrony zniżek po 1 szkodzie AC. Jeśli tak - to ten ubezpieczyciel, który go teraz ubezpiecza nie będzie jej "uwzględniał", natomiast wszyscy pozostali - w dalszym ciągu będą ją widzieli.

eimi

Pionier e-mobilności
W dodatku zrobienie zaprawki która tylko trochę razi może być lepszym pomysłem niż malowanie błotnika białej perły i cieniowanie maski zderzaka i drzwi, a i tak w słońcu może razić inny odcień