Volvo kończy produkcję ICE z silnikami Diesla w 2024

nabrU

Moderator

Volvo to produce last diesel car in 2024

Dość znamienne słowa:

Electric powertrains are our future, and superior to combustion engines: they generate less noise, less vibration, less servicing costs for our customers and zero tailpipe emissions. We’re fully focused on creating a broad portfolio of premium, fully electric cars that deliver on everything our customers expect from a Volvo – and are a key part of our response to climate change.

What the world needs now, at this critical time for our planet and humanity, is leadership,” says Jim Rowan. “It is high time for industry and political leaders to be strong and decisive, and deliver meaningful policies and actions to fight climate change. We’re committed to doing our part and encourage our peers as well as political leaders around the globe to do theirs.

Olecki

Pionier e-mobilności
To tylko jedna ze zmian które zadzieją się w Volvo w bliskiej przyszłości. Od przyszłego roku spore zmiany w portfolio modeli. Od strony technicznej też się będzie dziać - pojawiło się trochę nowych osób, między innymi z Tesli, które powinny wnieść sporo ciekawych pomysłów.

Michal

Moderator

elektryk

Pionier e-mobilności
To tylko jedna ze zmian które zadzieją się w Volvo w bliskiej przyszłości. Od przyszłego roku spore zmiany w portfolio modeli. Od strony technicznej też się będzie dziać - pojawiło się trochę nowych osób, między innymi z Tesli, które powinny wnieść sporo ciekawych pomysłów.
Jestem ciekaw czy te same osoby z Tesli w innym otoczeniu kulturowym (brak mocnego ciśnienia dla wszystkich i brak rekrutacji tylko osób które wierzą w misje tj godzą się zarabiać mniej) będą w stanie nadal osiągać ponadprzeciętne rezultaty. W sumie są już na to przykłady np. Lucid gdzie obecny prezes jest z Tesli i bez szału.

Ta kultura jest bardzo ważna, pamiętam jak byłem w Szwecji i rozmawiałem z firmą która jest dostawcą dla Volvo to bardzo, bardzo narzekali (dopiero po alkoholu), że to już wydmuszka jest i że to nie ma już nic wspólnego z Szwecją, że mega miotła była.

elektryk

Pionier e-mobilności
Co ciekawe rezygnuja też z silników benzynowych B4. Ciekawe co bedą sprzedawać
Elektryki.

Widok rury wydechowej będzie tak odrażający dla społeczeństwa za jakieś 10 lat, że będzie społeczny nacisk na organizację procesów Norymberskich dla branży naftowej, która świadomie i celowo opóźniała transformację kosztem naszego zdrowia i życia.

daniel

Señor Meme Officer
Elektryki.

Widok rury wydechowej będzie tak odrażający dla społeczeństwa za jakieś 10 lat, że będzie społeczny nacisk na organizację procesów Norymberskich dla branży naftowej, która świadomie i celowo opóźniała transformację kosztem naszego zdrowia i życia.
Bez jaj. Papierosy nadal mają się dobrze. Czasem jakiś lek zabije tysiące ludzi i jedyna kara to ułamek zysków. Żadnego procesu nie będzie.

Belkot

Posiadacz elektryka
Elektryki.

Tylko elektryki mają sprzedawac od 2030 roku. Pytanie na czym przetrwają do tego czasu

elektryk

Pionier e-mobilności
Bez jaj. Papierosy nadal mają się dobrze. Czasem jakiś lek zabije tysiące ludzi i jedyna kara to ułamek zysków. Żadnego procesu nie będzie.
Będzie, będzie - wg mnie takich ludzi jak ja którzy nie mogą funkcjonować w mieście bo bez przerwy się duszą spalinami jest wiele.

Z papierosami jest tak, że jednak masz jakąś możliwość uniknięcia wdychania tego syfu, w przypadku spalin nie masz jeśli mieszkasz w mieście. Także tutaj nie ma możliwości obrony że ktoś świadomie narażał swoje zdrowie i życie.