Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.7 Forum • Volkswagen ID.7
VW ID.7 - czy warto?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="bbart79, post: 207849, member: 4677"] A ja ci fwarantuję, że się mylisz :) Swoją wiedzę popierasz na planach serwisowych dostępnych w Internecie a nie zastanowiło Cię, że w opisie tego planu jest pozycja MOT, która nie ma zastosowania do aut młodszych niż trzy lata, czyli automatycznie nie dotyczy ona pierwszego przeglądu. Jest to zwykłe naciąganie, które jest bardzo powszechne. Można nawet znaleźć przykłady dzwonienia serwisów do klientów i próby umawiania ich na serwisy po jednym roku lub bodajże 10.000 mil pomimo faktu, że posiadają auta z rodziny ID i nawet w menu samochodów podana jest liczba pozostałych dni do przeglądów. Ja natomiast swoją cenę wziąłem dzisiaj od sprzedawcy w salonie. Według niego jest to oficjalna kwota narzucana im przez VW. W jej ramach jest tylko sprawdzenie wszystkich układów i wymiana filtra kabinowego. Nic więcej. Problem polega na tym, że umawiając się osobiście w większości salonów dostajesz informację na temat ceny i zakresu stosowanego w tym konkretnym salonie lub tej konkretnej sieci salonów. Jeśli natomiast umawiasz serwis poprzez stronę to cena jest inna a wybrany przez ciebie serwis musi ją zaakceptować. Taka praktyka akurat nie jest mi obca, gdyż dokładnie tak samo dzieje się u Toyoty. Jak sam dzwonisz to możesz usłyszeć bardzo różne ceny. Jednak jak umawiasz serwis przez w tym wypadku aplikację to cena jest ustalona odgórnie i musi być zaakceptowana przez serwis. Plany serwisowe są tańsze i droższe a różnią się zakresem oferowanych usług, które niestety nie zawsze odpowiadają wymaganiom gwaranta jakim w tym wypadku jest VW. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.7 Forum • Volkswagen ID.7
VW ID.7 - czy warto?