Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.7 Forum • Volkswagen ID.7
VW ID.7 - czy warto?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tompil, post: 210146, member: 290"] Witajcie. Czy ma ktoś porównanie z użytkowania ID.7 z Teslą Model Y? Co przemawia za jednym, a co za drugim samochodem w użytkowaniu? Mam BMW i3 od kilku lat, myślę o drugim większym EV z większym zasięgiem. Jeździłem na jeździe próbnej Teslą Y LR AWD i w porównaniu do BMW nie zrobiła na mnie wrażenia, myślałem że będzie większa różnica. Zawieszenie bardzo twarde, promień zawracania słaby, Trochę przez godzinę nie mogłem się odnaleźć w obsłudze. Pewnie nowy model będzie lepszy, ale na normalną cenę trzeba poczekać z pół roku. Jakby wziąć każdy z nich na weekend to można by wtedy lepiej porównać. Na papierze i w testach zasięgi, zużycie, ładowanie Tesli Y LR RWD i ID.7 są identyczne. Plusy ID.7 Tourer dla mnie: - nadwozie kombi z wysoką pozycja kierowcy - cena promocyjna 195 tys - Head up wraz z centralnym wyświetlaczem - czujniki parkowania przód i tył - Android Auto - Średnica zawracania 10,9 m zamiast 12,1 tesli - Więcej fizycznych przycisków, - Hak składany, którego nie trzeba ciągle demontować - Zawieszenie DCC + bezdotykowy bagażnik + okno dachowe = dopłata 20 tys do ceny powyżej Plusy Tesli Y Juniper dla mnie: - Gwarancja 4 lata - Brak wymaganych przeglądów (przeglądy VW przez 8 lat to pewnie z 10 tys. dodatkowego kosztu) - Przedni bagażnik - Możliwe nowe funkcje w przyszłości poprzez aktualizacje - Sprawdzony układ napędowy, [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.7 Forum • Volkswagen ID.7
VW ID.7 - czy warto?