VW ID 7 rośnie konkurencja dla Tesli

Michal

Moderator
Jeśli chodzi o ludzkie życie/zdrowie, to każdy pojedyńczy przypadek jest równie wartościowy i statystyki są "nieludzkie".
Jeszcze jedno - czytałeś kiedyś możliwe skutki uboczne na jakimkolwiek leku, a już tym bardziej na jakiś poważnych ratujących życie? Jeśli myślisz tak jak napisałeś, to lepiej nie czytaj, bo się poważnie zdziwisz :p

Michal

Moderator
O :D
Nie używaj też elektryczności, gazu, nie jedz przetworzonego jedzenia, nie jeździj samochodami, komunikacją...
Przecież każda z tych rzeczy może zabić :D

elektryk

Pionier e-mobilności
Jeśli chodzi o ludzkie życie/zdrowie, to każdy pojedyńczy przypadek jest równie wartościowy i statystyki są "nieludzkie".
Masz rację - to jest nieludzkie, że przymyka się oko na rosnącą ilość wypadków ze względu na coraz większe rozkojarzenie kierowców, bo zamiast patrzyć na drogę to dłubią coś w telefonie. Kiedyś widziałem ciekawy wykres, który pokazywał wyraźny trend spadkowy ilości wypadków i po 2007 roku (iPhone) ten trend się odwrócił i ilość wypadków znów rośnie. Co roku w wypadkach drogowych ginie 1,3 miliona ludzi.

Tymczasem regulatorzy są zajęci wstrzymywaniem/opóźnianiem prac nad rozwiązaniami, które mają wykluczyć z równania główny czynnik wypadków - człowieka.

cooler

Pionier e-mobilności
Co do ID.7 to nie wiem o co chodzi, ale będę jak niewierny Tomasz, dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Raz uwierzyłem na słowo i na dzisiaj mi wystarczy.
A niech to, widzę wiele frustracji w twoich słowach, jest aż tak źle z id.3? Po padzie baterii jeszcze coś przybyło?
A ja myślałem że to ja źle trafiłem z moją Teslą, która jednak od jakiegoś czasu jeździ bezproblemowo i mój poziom zadowolenia rośnie.

Bronek

Pionier e-mobilności
A niech to, widzę wiele frustracji w twoich słowach, jest aż tak źle z id.3? Po padzie baterii jeszcze coś przybyło?
A ja myślałem że to ja źle trafiłem z moją Teslą, która jednak od jakiegoś czasu jeździ bezproblemowo i mój poziom zadowolenia rośnie.
Różnica między Teslą a VW jest taka, że VW jak coś to spierdzieli to solidnie i dotyczy to calej produkcji, bo nawet wady robi pożądnie i dokladnie . "Po całości" i demokratycznie.
Tesla ma błędy mniej kardynalne, poprawia je na bieżąco . Natomiast wystepowanie jest przypadkowe , nie systemowe i brak w nich powtarzalno#ci . Czyli Tesla jest niesolidna , bo błędy są chotycznie przydzielane , a nie tak jak w niemieckim aucie . Ordnung muss sein Tesli nie dotyczy

cooler

Pionier e-mobilności
Oraz taka, że VW oszukiwał na emisji.
Sugerujesz że w VW tylko twierdzą że auto jest na prąd a tak naprawdę zamiast aku jest wielki bak z paliwem i schowany gdzieś silnik spalinowy który "oczyszcza" powietrze w miastach?
Wcale bym się nie zdziwił po tych oszustach... Małpy celowo truli (podobno jakiś czas potem wszystkie zdechły na raka), to co im za różnica że ludzi też trują. Ludzie od razu nie umierają na ulicy po przejeździe ich smrodowozu, więc twierdzą że to nie oni są odpowiedzialni za raka powszechnego ostatnio nawet wśród zwierząt domowych.

Michal

Moderator
Oraz taka, że VW oszukiwał na emisji.
Może napiszmy bardziej rzetelnie - co najmniej dwa razy został złapany na próbie zatruwania nas wszystkich. Raz na oszukiwaniu na emisjach, a drugi raz na uczestnictwie w kartelu producentów ICE (wraz z Mercedesem i BMW), który miał na celu celowe zmniejszane zbiorników adblue.

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie, tak źle jak z teslą to nie jest😉, po prostu wolałbym, co zresztą im napisałem aby się uporali z softwarem a nie rozwiązywali problem tworząc nowe auto. Prawdą jest natomiast że im po prostu uwierzyłem. Dzisiaj mieliśmy kontrolę drogową, pan wie akcja Wielkanoc, przy okazji spisali stan licznika na odcinku dwóch kroków od naszego auta gdzie pan władza zapisał aby nie zapomnieć 93150, do systemu wysłali 90350 km. Teraz jeszcze będą mnie ścigać za fałszowanie przebiegu 😎

Attachments

• IMG_8233.png
    IMG_8233.png
    535,4 KB · Liczba wyświetleń: 66