VW nie boi się konkurencji ze strony Apple [link ENG]

BigB00

Posiadacz elektryka
W wywiadzie dla Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung H.Diess stwierdził, że "Volkswagen nie jest zaniepokojony żadnymi planami Apple dotyczącymi samochodu osobowego, które mogłyby zawierać technologię baterii producenta iPhone'a"
Dodając również, że "Przemysł samochodowy nie jest typowym sektorem technologicznym, który można przejąć za jednym zamachem w ciągu jednej nocy"

BigB00

Posiadacz elektryka
Dopóki nie nawiążą współpracy z jakaś firma i nie zaprezentują jakiegoś pomysłu to traktuje to raczej w kategoriach "badania gruntu".
Np czy klient Apple'a kupiłby również od nich auto gdyby się pojawiło, czego byś oczekiwał od takiego auta itp.

Ja osobiście mam tylko nadzieję, że jeśli już kiedyś Apple zrobi auto to wtyczka nie będzie miała osobnego standardu, psuć się co kilka miesięcy i cena będzie 4x większa od konkurencji :)

Giacomo

Fachowiec
Moze pan Diess wypowie sie na temat Koreanczykow i Chinczykow , czy tez sie nie boi , bo nie bac sie nieistniejacego producenta to nie sztuka - on jest jakto powiedzenie : " chinski uczony - swieczke zjadl i po ciemku siedzial "

Giacomo

Fachowiec
Dopóki nie nawiążą współpracy z jakaś firma i nie zaprezentują jakiegoś pomysłu to traktuje to raczej w kategoriach "badania gruntu".
Np czy klient Apple'a kupiłby również od nich auto gdyby się pojawiło, czego byś oczekiwał od takiego auta itp.

Ja osobiście mam tylko nadzieję, że jeśli już kiedyś Apple zrobi auto to wtyczka nie będzie miała osobnego standardu, psuć się co kilka miesięcy i cena będzie 4x większa od konkurencji :)
oj nie wierze w to , wyrobili sobie marke i maja zbyt ( sam jestem chodzacym przykladem ) :)