Bartłomiej S
Posiadacz elektryka
A mogą trzy jednocześnie auta się podpiąć ale na innych przejściówkach?Czyli pojedynczy GW liczy się jako 3? CCS + ChaDeMo + AC
A mogą trzy jednocześnie auta się podpiąć ale na innych przejściówkach?Czyli pojedynczy GW liczy się jako 3? CCS + ChaDeMo + AC
Myślisz ze ktoś dokładnie sprawdza czy jak są trzy wyjścia to mogą sie ładować 3 auta? Zwykle są dostępne 2 z 3. Ale to zależy od konkretnej ładowarki i jej konfiguracji.A mogą trzy jednocześnie auta się podpiąć ale na innych przejściówkach?
Już wyjaśniam bo tez miałem z tym mętlik. Jest dzisiaj ponad 2000 STACJI ŁADOWANIA natomiast punktów (ile aut jednocześnie może się ładować) jest ponad 7000
A mogą trzy jednocześnie auta się podpiąć ale na innych przejściówkach?
Szczerze to nie miało być sarkastycznie pytanie tylko serio nie wiem, nie próbowałem 😀Myślisz ze ktoś dokładnie sprawdza czy jak są trzy wyjścia to mogą sie ładować 3 auta? Zwykle są dostępne 2 z 3. Ale to zależy od konkretnej ładowarki i jej konfiguracji.
W opolu ładuje swoją teslę z CCS, podjeżdza leaf i widze że babka sięga za chademo, opuszczam szybę i mówię że ładowarki nie pozwalają na jednoczesne ładowanie CCS i chademo ale za 10min odjeżdzam. nic nie odpowiedziała, podłączyła chademo, auto zaczeło się ładować, mi prędkość ładowania nie spadła, bez słowa sobie poszła na miastoI tu jest pies pogrzebany. Ale 7000 lepiej w statystykach wygląda niż 2000
Zasadniczo to mogą się ładować tylko 2 auta: CCS + AC lub CHAdeMO +AC więc pewnie nawet te 7000 to bajkopisarstwo...
niejaki lotos ogłaszał i ogłasza swoje supermagiczne ładowarki niebieskiego szlaku bodajrze 125KW czy jakoś tak, podczas gdy rzeczywistość jest taka że tam można ładować 50KW CCS albo 50KW chademo i 22KW AC, oczywiście CCS i chademo nie działają jednocześnie a geniusze marketingu zsumowali sobie mocSzczerze to nie miało być sarkastycznie pytanie tylko serio nie wiem, nie próbowałem 😀
coś kojarze że unia zmuszaMimo wszystko gdyby faktycznie w tym roku był wysyp stacji ładowania to można powiedzieć: „w końcu”
Nie wiem jak inne z linku, ale MOP Ostrożne na S8 - nie widać, żeby ktokolwiek się choćby przymierzał do realizacji.Plus niech mi ktoś na przykład powie ile z tych planowanych przez GDDKiA rok temu 44 punktów realnie działa na dzis:
![]()
Budujemy stacje ładowania pojazdów elektrycznych na sieci dróg krajowych - Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad - Portal Gov.pl
Udostępniamy kierowcom nowe stacje ładowania pojazdów elektrycznych, które zlokalizowane są na Miejscach Obsługi Podróżnych (MOP) kat. I. Budowanie takich stacji na MOP-ach przyczynia się do rozwoju elektromobilności w naszym kraju, a tym samym do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych...www.gov.pl