Wall connector gen 3 i 1 faza

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
W związku z tym, że Tauron ma długie czasy oczekiwania (6 miesiecy plus) zastanawiam się czy nie spróbowac zainstalować WC najpierw na jedną fazę. Robie na tyle mało kilometrów, że spokojnie mi to wystarczy.

W dokumentacji widziałam, że jest taki wariant połączenia:
1723745241303.png

Czy ktoś używa takiej konfiguracji? Mogłabym ładować się prądem 10 lub 13A.

Na czym mi zależy? Na monitoringu temperatury - ostatnio ładowałam Habu (akurat 3f, 11kW) i sie przegrzał i sam wyłączył ładowanie. Habu się zepsuło, więc szukam lekszych opcji które by mi wysłały powiadomienie, że coś jest nie tak.

stanwise

Zadomawiam się
Da się tak spiąć wall connector, ale jeśli planujesz ładować się tylko z jednej fazy prądem w granicach 10-13A to może po prostu wystarczy mobile connector dołączony do samochodu?

IMO Wall Connector na jednej fazie miałby sens jak byś chciała ładować się wyższym prądem - 16-32A

BTW, miałem raczej dobre doświadczenia z supportem do Habu - odzywałaś się do nich jak się zepsuło? Nie wymienili?

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
BTW, miałem raczej dobre doświadczenia z supportem do Habu - odzywałaś się do nich jak się zepsuło? Nie wymienili?
Nie, zepsuła mi sie wczoraj wieczorem - czekam na dzień roboczy - jutro będę dzwonić. Natomiast dało mi to mocno do myślenia - garaż mam troche oddalony (15 minut piechotą i chce mieć coś na czym moge polegać).

A odnośnie mobile connectora - jak coś się stanie to nie dostane powiadomienia... Habu mi dzielnie doniosło o problemie (przez LTE). W garażu bedę miała i tak wifi, więc wall connector przez wifi by pewnie też mnie powiadomił o problemie...