Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Wallboks 2x11kW (na dwa auta)?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="abes99, post: 46253, member: 59"] Ciut taniej za wersję, która by mnie mogła zainteresować (2x11kW z kablami) - 10,6k ;) Raczej golas jest w tej cenie. Mi się udało takie ceny "opcji" uzyskać: -[I]Konstrukcja wolnostojąca WB 1 - 1595 zł [/I](czyli słupek stalowy :unsure:) -[I]Płyta betonowa 500x500/80 - 345 zł[/I] (czyli fundament, pewnie taka płyta chodnikowa z Castoramy za kilkanaście złotych wystarczy, otwór na kabel można samemu wywiercić) [I]-RCCB A B32A - 359 zł[/I] (możecie wskazać jakiś sensowny "zamiennik"?) [I]-Termostat+grzałka 15 W - 306 zł [/I](wg grafik bodajże z instrukcji jest [URL='https://allegro.pl/oferta/ogrzewacz-grzalka-do-obudow-15w-230v-termostat-9810029639']to takie coś[/URL]) [I]- Supla MEW-01 [/I](tu mi akurat nie podali ceny, ale na necie około 600zł - polecicie jakiś zamiennik?). Jakoś tak mam, że nie lubię za dużo wydawać, a lubię co nieco samemu zrobić, więc będę coś kombinował zamiast "fabrycznego słupka". Tam gdzie będę stawiał nie mam akurat ściany. Pierwszy pomysł to były po prostu dwa typowe słupki ogrodzeniowe. Aktualnie rozważam "wymurowanie" słupka 40x20 z pustaków ogrodzeniowych - ładniej wygląda i można kable do środku schować. Ewentualnie wstawić drzwiczki rewizyjne i może nawet EVSE do środka zamknąć :unsure:. Mam brać tego wallboxa w poniedziałek bo prawdopodobnie do tygodnia będę auto odbierał. Naprawdę twierdzicie, że nie ma sensu za 1,9k się w niego pakować? Będę ciągnął nowe zasilanie do niego bezpośrednio ze skrzynki przyłączeniowej, więc zabezpieczenia będę musiał wstawić :unsure:. No i będą dwa elektryki, więc gdzieś tam cały czas rozważam jakąś drugą opcję ładowania (np. EVSE schowane w słupku)... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Wallboks 2x11kW (na dwa auta)?