Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="MiKo, post: 67498, member: 475"] Przy planowaniu trasy używałem nawigacji Tesli + ABRP, który podpowiada SC jako najlepszą opcję. Nie wydaje mi się naturalnym dokładniejsze studiowanie trasy przed wyjazdem. SC przeważnie są lepszą opcją, ponieważ są szybsze i niezawodne. Dodatkowo co jest bardzo ważne, a często pomijane - Orlen to zazwyczaj 1 stanowisko, Tesla przynajmniej 4. Szybciej się zwolni jedno z czterech stanowisk. Dokładnie taką sytuację miałem w Zakopanem - dosłownie po tym jak się podłączyłem do CSS, podjechała druga Tesla, która musiała poczekać 47 minut na swoją kolej (PS: Przepraszam Panią z szarej Trójki, miało być 30 minut..). Gdybym to ja podjechał minutę później, z czasu ładowania 2h, zrobiłoby się 3h Orlen w Zakopanem jest o tyle spoko, że maczek obok. [URL unfurl="true"]https://abetterrouteplanner.com/?plan_uuid=3f542f2a-2aeb-4ab9-8e90-54beb5b0d638[/URL] [ATTACH type="full" width="532px" alt="1671481874985.png"]8060[/ATTACH] Zapewne można temat ogarnąć lepiej, ale to jest właśnie jeden z moich argumentów - nie chce się doktoryzować na temat wyższości ładowarek Orlenu i GW w porównaniu do infrastruktury Tesli na odcinku Warszawa - Katowice. Chce zjechać z trasy na MOP albo stację, a nie wbijać się 10km do Radomia, lub szukać ładowarki po parkingu podziemnym w wielkiej galerii w Krakowie. SC Ciechocinek to też +6km, w sezonie zdarzało mi się tam na światłach trochę poczekać. Sytuację ratuje Orlen czynny 24h [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!