Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 67941, member: 274"] Tym bardziej że uważam że szczerze odpowiadamy o bolączkach i zaletach, a wtedy niektórych rozsadza satysfakcja, nakręcają się i piszą [B]jakby[/B] myśleli: "a dobrze wam tak, kapitaliści wredni bogaci, na mojej krzywdzie się napasli, mnie nie stać ale chociaż bez sikania swoim TDI dojadę do Chorwacji i będę tam z godzinę wcześniej niż wy!" Jest to tak czytelne że aż śmieszne. Tym śmieszniejsze dla mnie że oprócz EV mam też 4 ICE, w tym mocne auta benzynowe (bo diesli nie znoszę i od zawsze uważam że powinni je za smród zbanować, uważałem tak nawet wtedy gdy wszyscy twierdzili jakie one są EKO) i to raczej ja a nie randomowy internauta mam porównanie i wiem w czym są lepsze EV od ICE. ICE - dostępność infrastruktury, EV - cała reszta. Jeżeli szybkie ładowarki będą przy każdej stacji paliw w ilości co najmniej obecnych dystrybutorów, nie będzie problemów z jazdą na trasie, jak widać po testach Bjorna, w cywilizowanym kraju na trasie 1000km różnica w czasie przejazdu jest już pomijalna. A najśmieszniejsze dla mnie że większość z nas, właścicieli EV kupiła je dla radochy z posiadania czegoś nowego, czegoś szybkiego a przy okazji egzotycznego, nie dla bicia rekordów trzymania moczu. Nikt nie kupuje aut klasy C63AMG dla przedstawicieli handlowych, więc tym dziwniejsze jest gdy ludzie żyjący z takiego jeżdżenia marudzą na Teslę czy innego mocnego elektryka że nie ma zasięgu jakiego on potrzebuje - zmartwię Was, marudy, BMW M8 którym jechałem jakiś czas temu do Brna i z powrotem też musiał tankować co 300km. I przy autostradzie wcale nie wychodziło to 5 minut, cały proces bliżej 20. I tankował 2 razy, bo z domu nie wyjeżdża się zatankowanym na 100% jak elektrykiem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!