Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 68335, member: 274"] Ja zrobiłem na LPG ok 450tys, i już mi starczy. Nigdy więcej. 15kkm to ja robiłem wtedy w jakieś 2-3 miesiące i zawsze coś się z gazem działo, jak nie membrany, to filtry, wielozawory lub wycieki płynu chłodniczego. Potem wołem roboczym został na 11 lat benzynowy 1.8T AWT i z silnikiem nie miałem praktycznie nic do czynienia, przy przebiegu 420tys wymiana uszczelki i głowicy i jeździ w rodzinie dalej. A ten silnik dostawał w dupę najbardziej, był niesamowicie prowokujący do dynamicznej jazdy, wielokrotnie przelatywalem pół kraju cisnąć go ponad 200 cały czas. Żadne auto z gazem by tego nie przeżyło. Dzięki temu że nie zrobiłem go na gaz oszczędziłem mnóstwo czasu, frustracji i kontaktu z partaczami od instalacji gazowych, a być może też wielu napraw głównych. Turbo jest ciągle oryginalne:) Więc z mego doświadczenia gaz się nie opłaca, gdy cenisz swój czas i nerwy. Chcesz jeździć taniej, kup EV lub mniejsze auto z mniejszym, nowocześniejszym silnikiem, a nie gaz. Ludzie kupują stare złomy z wielkimi silnikami na których eksploatację ich nie stać i wstawiają gaz... I dlatego dalej ich nie stać na nowe auta bo ładują kasę w trupa. Kupując auto dla żony wzielem nowe polo z 1.0 i robiąc research przed zakupem okazało się że te tak wyszydzane kartony mleka robią bez problemu 300tys przy spalaniu z miasta rzędu 5.5l/100. Auto zadziwiająco przestronne i dające mnóstwo frajdy z jazdy. Ale Janusz musi mieć X5 więc LPG.... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!