Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Weekendowa jazda testowa Ioniq 5
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="szwajcar, post: 193048, member: 3964"] Ja niestety mam łyżkę dziegciu do endorfin jakich dostarczył mi Ioniq. Mam kłopot z dostępem z aplikacji i w ogóle dostępem do auta. Poniżej litania dla serwisu. [LIST=1] [*]Problem – po zostawieniu auta w spokoju przez jakiś czas – na pewno dłuższy niż godzinę – auto umiera/zasypia/hibernuje. [/LIST] [INDENT][LIST=1] [*]Nie reaguje na próby otwarcia drzwi zarówno z kluczyka, przycisku w drzwiach jak i z aplikacji. [*]Nie reaguje na jakiekolwiek próby łączności za pomocą Appki BlueLink. Ani czytanie statusu ani wysyłanie poleceń. [*]Nie pomaga pozostawienie auta otwartym. Umiera. [*]Podłączony do ładowarki z opóźnionym o 4h ładowaniem nie rozpoczął ładowania – pozostał martwy – brak ikon na ekranie. [*]Ponownie podłączony do ładowarki nie rozpoczyna ładowania, a wskaźnik naładowania przy gnieździe się nie świeci. [*]Reaguje na zbliżenie z kluczykiem – rozkłada lusterka. [*]Przy próbie otwarcia z kluczyka czy przycisku rozkłada lusterka i składa je po pewnym czasie, jako że auto nie zostaje otwarte. [*]Z kluczyka da się otworzyć bagażnik. [*]Otwarcie auta wymaga użycia awaryjnego klucza fizycznego. [*]Objawy znikają uruchomieniu akumulatora trakcyjnego. [*]Wydaje mi się, że odświeżanie statusu zanim auto umrze w BlueLink daje dodatkowe minuty życia i auto umiera później, ale pozostawione w spokoju umiera na pewno. [*]Jak auto jest ładowane to nie umiera. Po ładowaniu przez noc, które zakończyło się po 6 i potem sprawdzane zdalnie, to o 7 przyjęło komendę uruchomienia klimatyzacji i otworzyło się normalnie. [*]Z kluczyka da się otworzyć gniazdo ładowania (ale ładowanie nie działa). [*]Z kluczyka da się opuścić szyby, ale nie otworzy się auta od środka. [*]Z kluczyka da się uruchomić auto (kombinacja przyciśniecie [Zamknij] i przytrzymanie [Hold]) – wtedy centralny zamek ożywa. [*]Za pierwszym razem, gdy „włamywałem” się do auta uruchomił się alarm – na chwilę, przy uruchamianiu auta. Może to jakaś wskazówka. [/LIST][/INDENT] [LIST=1] [*]Problem [B]na pewno jest elektroniczny[/B], bo Bluelink traci połączenie z autem niezależnie czy jest otwarte czy zamknięte. Auto umiera. [*]Pewnie systemy działają – klapa bagażnika, lusterka, klapa ładowania czy zdalne uruchamianie (jak to odkryłem przestałem otwierać kluczem fizycznym. [*]Umierają elementy zdalnego dostępu do auta, co jest niestety mocno upierdliwe – nie mogę zdalnie go zagrzać, zamknąć, zaplanować ładowanie w nocy. [/LIST] Oddałem auto na montaż haka i wymianę opon. Wymienili aku 12V, zrobili jak to określili "wszystkie akcje przywoławcze" oraz na koniec zresetowali bluelinka i cały infoent. Nie pomogło. Czy ktoś miał podobną przypadłość? [ATTACH type="full"]22156[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Weekendowa jazda testowa Ioniq 5