Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Weksel in blanco do MojEauto - czy podpisujecie?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 215252, member: 6"] Nie tak to nie dziala. To dłużnik ją wypełnia określając dla kogo ten weksel ma być,a nie ten co wesel przyjmuje .Obydwoje ją podpisuja i w niej jest dla kogo . Umowa jest nieważna skoro to jest integralna jej część i figuruje jako załącznik tej umowy itd. Deklaracja wekslowa chroni dłużnika , gdy swoich praw będzie dochodzić osoba, której wręczono weksel. Jeśli więc weksel trafi do osoby trzeciej – zobowiązanie stanie się zobowiązaniem abstrakcyjnym. ! Określa, w jaki sposób i w jakich okolicznościach weksel in blanco może zostać uzupełniony o brakujące informacje (czyli kasę). W umowie tej wystawca i wierzyciel ustalają, przy zaistnieniu jakich okoliczności może zostać uzupełniony i o jakie wartośc. I tam to jest Mnie to wali ale jeszcze raz powtarzam, to jest normalne gdzie potencjalnymi oszustami i tymi co złamią umowę wg "darczyńcy" i z jego doświadczenia lub zapobiegliwości wynika iż beneficjenci takiej dotacji i mogą stwarzać kłopoty ze ściągnięciem od nich kasy w przypadku nie przestrzegania przez nich umowy. Nie widzę opcji aby ktoś inny mógł wykorzystać ten weksel , ale gdy będzie przyczyna to stanie się on ostateczną po wezwaniu do wyjaśnień lub zwrotu formą windykacji [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Weksel in blanco do MojEauto - czy podpisujecie?