Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 201198, member: 2081"] No właśnie Twoja praktyka jest jakaś inna niż moja. Nie znam pani Zielińskiej, ani tym bardziej ministry o tym nazwisku. A mówi coś ciekawego? Nie opieram się o wyobrażenia tylko o własne doświadczenie i dziwi mnie, że masz kilkukrotnie więcej PV, samochód EV krócej niż ja, jeździsz lokalnie (bo na długi dystans pisałeś że masz jakiegoś vw?) i jeszcze w dodatku magazyn i jęczysz jak Smerf Maruda. W niecałe 2 lata zrobiłem TMY 30 tyś km, w większości jazdy lokalne. PV skromne 8 kWp mam od 2020 roku i w marcu minie 5 lat, przez ten okres praktycznie nie płacę za prąd i instalacja się zwróciła. Mało tego - od tych dwóch lat za darmo ładuję samochód (ponad 50% ładowań). Pierwotnie mialem przyłącze 11kW i w 2023 zwiększyłem moc umowną do 18 kWh. Bez najmniejszego problemu i zajęło to z miesiąc do formalizacji, bezpieczniki nowe miałem po tygodniu. Nie mam najmniejszych problemów z siecią. Napięcie na 3F stabilne 240-246V. Mieszkam w Polsce [ATTACH type="full"]23179[/ATTACH] To, że masz jakieś negatywne doświadczenia z EV, PV, zwiększaniem mocy przyłączeniowej czy jakością sieci, nie uprawnia Cię do generalizowania, że wszyscy mają i ogólnie “kraj w ruinie”. Ja jestem wdzięczny, że ma to co mam. Tobie też polecam tę filozofię życiową. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.