Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zlp, post: 201251, member: 4183"] Jeśli o mnie chodzi, to mogę piać za zachwytu. Mam elektryka, mającego wady, które wcześniej zaakceptowałem. I naprawdę go doceniam, to był przemyślany zakup. Ale nie czuję się pępkiem świata. Co dobre dla mnie, niekoniecznie musi być wystarczająco dostateczne dla kogoś innego. Czego większość tutaj wydaje się nie rozumieć i nie doceniać. Super. Wierzę, bez zastrzeżeń, to żaden problem. Mam podobne. W domu. Na niezamieszkałych działkach obok wystąpiłem o warunki przyłączenia. Żaden problem, ZE mają obowiązek je zaakceptować. Na podwórku mam też firmę. Osobny licznik, osobne instalacje. Wiesz ile trzeba czekać na zwiększenie mocy w firmie? W nieskończoność, bo tutaj nie ma żadnych obowiązków. ani reguł. Widziałeś bardzo niewiele, i patrząc z tej perspektywy oceniasz innych. U mnie też. Co prawda trwało to około 10 lat, ale w końcu się udało. Dziękuję, mam podobną. Między nami jest jednak pewna różnica. Jako osoba fizyczna mam bardzo dużo praw, ZE muszą je respektować, czym się akurat chwalisz, chociaż nie masz czym, bo ZE spełniło tylko swoje obowiązki. Jako firma nie mam żadnych przywilejów. Zwiększenie mocy? OK, napisz i czekaj. Rok, dwa, trzy. Da się, to się da, nie da się, to się nie da. Podpiszesz umowę, bo wydaje się, że się da, ale jeden sprzeciw jakiegoś mieszkańca na wzmacnianej linii i okazuje się, że się jednak nie da. To przybliżony opis mojej kilkuletniej walki o zwiększenie mocy przyłącza. Gdybym nie pociągnął za "sznurki" to mimo podpisanej umowy nigdy nie udałoby się doprowadzić tego do końca. Uprawnia. Bo tak jest w większości naszego kraju. Czytałeś o wyłączających się falownikach z powodu wysokich napięć? Chyba połowa kraju ma z tym problemy. Z czego to wynika? Z przepustowości, "mocy" sieci, jak sieć nie przyjmie większej mocy z fotowoltaiki, to też nie będzie w stanie oddać mocy w odwrotnym kierunku. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.