Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zlp, post: 201361, member: 4183"] Już się zmieniły, ale nas zobowiązuje nasza, stara umowa. Zmieniając instalację dostaniesz aneks, do tej umowy. Katastrofą byłoby wciśnięcie Ci nowej, ale raczej tego nie próbują. Moc masz w specyfikacji dołączonej do umowy. Moc panela i ilość sztuk. Marka inwertera i jego moc. Zależy, czy chcesz zaszaleć z mocą. Możesz zrobić nową na Deye 12kW, podpiąć do niej nowe panele, a starą wpiąć go wejścia generatora. Ograniczasz eksport do 10kW i masz spokój, ale masz wpiętych za dużo paneli. Off grid, można na tych samych komponentach, tyle że zostawiasz starą jak jest i ma za zadanie tylko eksportować, a całą instalację domową wpinasz do Deye. Jesteś ograniczony do max 12kW łącznie na 3 fazy i 6kW na pojedynczą fazę. Do wejścia generatora wpinasz sieć i masz doładowanie akumulatora, kiedy zabraknie prądu z paneli. To chyba też zwiększy też dostępną w offgrid moc. I jeszcze bardzo ważny szczegół. Aby falownik podał 12kW, musi mieć podpięty akumulator o podobnej wydajności. To może być problem przy mniejszych magazynach. Ja 3 instalacje robiłem sam, z synami. Laik, ale jak zaczniesz rozkminiać temat, to szybko wiesz więcej, niż ci, którzy montują. Zaoszczędziłem chyba z połowę. Zdarzyło mi się już poprawiać instalatorów. Jeśli chcesz być w zgodzie z prawem, zgłoś ilość paneli jaką zainstalujesz. Razem z tymi z SolarEgde. Drugi falownik może być, problemem, wymaga mitycznego integratora (do końca nie wiadomo jakiego), temat do uzgodnienia z kimś, kto przygotuje dokumentację do zgłoszenia. Oddasz 10% więcej. Byleby Ci mocy przyłączeniowej wystarczyło. Na upartego magazynu zgłaszać nie musisz, podobnie jak urządzeń UPS, bylebyś nie zaczął z niego eksportować do sieci. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Wiemy, ilu właścicieli elektryka wróciłoby do auta spalinowego.