WiFi

GrzesiekK

Zadomawiam się
W garażu, gdzie stoi autko mam zasięg domowego WiFi i w ustawieniach jest możliwość podłączenia. Podłączyłem. Nie widzę jednak aby był z tego jakiś użytek. Apka w telefonie, który jest w tej samej sieci działa nadal nędznie. Ostatnie 2 update-y softu też miały to w nosie i musiałem pobrać klasycznie i zapakować przez USB. Ktoś.wie.do czego połączenie WiFi może się przydać?

KrzysztofFly

Moderator
W garażu, gdzie stoi autko mam zasięg domowego WiFi i w ustawieniach jest możliwość podłączenia. Podłączyłem. Nie widzę jednak aby był z tego jakiś użytek. Apka w telefonie, który jest w tej samej sieci działa nadal nędznie. Ostatnie 2 update-y softu też miały to w nosie i musiałem pobrać klasycznie i zapakować przez USB. Ktoś.wie.do czego połączenie WiFi może się przydać?
Mam dokładnie tak samo, w sumie mam garaż w piwnicy, więc zasięg GSM dosyć ograniczony i samochód nie zawsze go łapie, myślałem więc, że będzie wykorzystywał połączenie WiFi, a on nic z tego sobie nie robi.
Dodatkowo w ustawieniach jest możliwość zrobienia z samochodu routera Wifi, i to też byłaby fajna opcja, jednak możesz z samochodem się połączyć jednak swojego połączenia GSM nie udostępnia i sieć ma brak dostępu do internetu.

Jarecki

Zadomawiam się
U mnie jest problem pod tytułem: auto widzi wifi, ale się z nim nie umie połączyć.
Za chwilę w PL wyłączają 3G, ponoć wtedy może być jeszcze ciekawiej.

KrzysztofFly

Moderator
Chyba jednak nie jest w stanie komunikować się po WiFi, z tej prostej przyczyny, że po wyłączeniu zapłonu wraz z ekranem wyłącza się również moduł WiFi, tak więc działa to w ten sposób, że zamiast modemu GSM wbudowanego w samochód możesz mu udostępnić internet z telefonu.