Wizualizacje 3D w TESLI

Czy podoba Ci się pomysł wizualizacji 3D tego co widzi TESLA?

• Wolę obecną prostą wizualizację

Votes: 0 0,0%
  • Tak, to może być super.

Votes: 9 64,3%
  • Mam mieszane uczucia.

Votes: 5 35,7%

• Total voters
    14

tomwroclaw

Fachowiec
Co sądzicie o nadchodzącym pomyśle, który jest już ponoć w realizacji:

- przygotowanie do zrobienia trójwymiarowego terenu
- rozpoznawanie pojazdów uprzywilejowanych
- rozpoznawanie pojazdów z otwartymi drzwiami
- większa ilość pojazdów i osób
- rozpoznawanie nachylenia terenu w odcieniach szarości, dzięki czemu możemy zobaczyć, jak drogi i otaczający teren nabierają efektu cieniowania, aby wizualizować wzgórza i doliny.
- rozpoznawanie nowych przedmiotów takich jak lampy, krzaki oraz budynki, krawężniki oto
- różne kolory i tekstury w zależności od rodzaju terenu (płaski szary chodnik lub teksturowana zieleń) - to na razie tylko pomysł

-

Attachments

• fsd-vis-arrows.jpg
    fsd-vis-arrows.jpg
    35,5 KB · Liczba wyświetleń: 18
  • Tesla-FSD-Beta-touchscreen-view.png
    Tesla-FSD-Beta-touchscreen-view.png
    239,5 KB · Liczba wyświetleń: 19
  • mind-of-car-3.jpg
    mind-of-car-3.jpg
    390,2 KB · Liczba wyświetleń: 17

Bronek

Pionier e-mobilności
Brak opcji :wolę kam 3D
Bez FSD pełnego to psu na budę
A to co niby widzi to czasewm jest to jej wyobraźnia, więc moim zdaniem szkoda na to ekranu.
Kiedyś strona prawa była większa. Jak wprowadzili BETE w USA to zmniejszyli. Mniejsza jest teraz i mapa i np przeglądarka www.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodam jeszcze , że niech najpierw rozpoznaje znaki. Przynajmniej te dotyczące prędkości.
Niech zobaczy wszystkie zielone strzałki itd..
Zacznie ponownie parkować,
Kiedyś mnie takie perdolamento pod publikę cieszyło, bo zapowiadało rozwój funkcji.
Teraz wiem, że niekoniecznie tak jest, szczególnie u nas
Dlatego OK fajnie to może i wygląda, ale mi to lata, bo de facto g.... daje.
Jedynie, bo brak kamery w której widać przód przed zderzakiem, lekko pomaga np na parkingu.

Jednym w Tesli bardzo brakuje HUDa, a mnie brakuje tej małej przedniej kamerki ( takiej jak ma z tyłu) i 360 2idoku.

tomwroclaw

Fachowiec
Brak opcji :wolę kam 3D
Bez FSD pełnego to psu na budę
A to co niby widzi to czasewm jest to jej wyobraźnia, więc moim zdaniem szkoda na to ekranu.
Kiedyś strona prawa była większa. Jak wprowadzili BETE w USA to zmniejszyli. Mniejsza jest teraz i mapa i np przeglądarka www.
Z tego co czytałem plan jest taki:
- analiza otoczenia i przerabianie jej na render 3D czyli generowanie w trybie live wirtualnego modelu świata (trochę jak w GTA) i na tej podstawie "obiekty świata" dają możliwość stworzenia w pełni autonomicznej i bezpiecznej jazdy. To tak bardzo w skrócie :D

tomwroclaw

Fachowiec
Dodam jeszcze , że niech najpierw rozpoznaje znaki. Przynajmniej te dotyczące prędkości.
Niech zobaczy wszystkie zielone strzałki itd..
Zacznie ponownie parkować,
Kiedyś mnie takie perdolamento pod publikę cieszyło, bo zapowiadało rozwój funkcji.
Teraz wiem, że niekoniecznie tak jest, szczególnie u nas
Dlatego OK fajnie to może i wygląda, ale mi to lata, bo de facto g.... daje.
Jedynie, bo brak kamery w której widać przód przed zderzakiem, lekko pomaga np na parkingu.

Jednym w Tesli bardzo brakuje HUDa, a mnie brakuje tej małej przedniej kamerki ( takiej jak ma z tyłu) i 360 2idoku.
To prawda. Mi też brakuje widoku 360', widoku przedniej kamerki i martwego pola w lusterkach. Nowa funkcja z kamerą spoko tylko zasłaniam ją ręką jak trzymam kierownicę więc bez sensu 😅

Last edited:

tenOr

Posiadacz elektryka
Powiem tak. Jest mi to zupełnie obojętne tak długo jak nie mamy nawet ułamka funkcjonalności FSD zza oceanu.