World EV Day

nabrU

Pionier e-mobilności

daniel

Pionier e-mobilności
Jutro (tj. 9 września) mamy World EV Day. Coś się dzieje z tej okazji w PL?

U mnie można się będzie np. podładować za free u kilku operatorów (z Teslą włącznie). Będą też jakieś różne eventy itp.

Electric car drivers to benefit from free public charging across the UK tomorrow

Jak bardzo światowy jest ten dzień, bo nie mogę znaleźć informacji o żadnych konkretnych wydarzeniach z tej okazji na ich stronie?

Edit: Trochę znalazłem w NZ, Australia, UK. To taki bardziej anglocentryczny. Cokolwiek w Europie oprócz UK?

nnnnn

Pionier e-mobilności
Bez Izery nie ma szansy się przebić w PL. A później to może nawet dzień wolny od pracy zrobią:D

Michal

Pionier e-mobilności
Może to taki dzień dla jeżdżących po złej stronie drogi? :)

inter

Posiadacz elektryka
Hmm, rzeczywiście dopiero teraz zauważyłem że ten 'World' to jakoś głównie 'UK' jest :ROFLMAO:. Gdzie indziej cisza...
Stare imperialistyczne nawyki hahaha.

nabrU

Pionier e-mobilności

vwir

Pionier e-mobilności
Z tym czyściutkim niebem to bym nie przeginał. Od tygodnia siedzę w Londynie i słońce przez niemalże cały czas jest za mgłą. Ale gorąco jest, to fakt.

Piter

Posiadacz elektryka

nabrU

Pionier e-mobilności
Z tym czyściutkim niebem to bym nie przeginał. Od tygodnia siedzę w Londynie i słońce przez niemalże cały czas jest za mgłą. Ale gorąco jest, to fakt.

To w Lądku to smog może być nie mgła :p

nabrU

Pionier e-mobilności

vwir

Pionier e-mobilności
Uwielbiam gdy ktoś mnie przekonuje, że to co widzę na własne oczy nie ma miejsca, bo serwis internetowy mówi inaczej.
Masz zdjęcie, które zrobiłem w środę. Całkiem pod słońce na ogół nie robię fotek, ale tutaj fragment się załapał. Widać na nim „piękne niebieskie niebo”.

Attachments

• IMG_0938.jpeg
    IMG_0938.jpeg
    2,9 MB · Liczba wyświetleń: 23
Last edited:

consigliero

Posiadacz elektryka
Z okazji owego dnia robimy sobie wycieczkę aby propagować EV w naszym kraju. Zastąpiliśmy też kosiarkę spalinową modelem na prąd

Attachments

• IMG_2473.jpeg
    IMG_2473.jpeg
    687 KB · Liczba wyświetleń: 16

vwir

Pionier e-mobilności
Jeśli tylko masz możliwość to pomyśl nad robotem. Mnie Bronek namówił kilka lat temu i to była świetna inwestycja.

nabrU

Pionier e-mobilności
Uwielbiam gdy ktoś mnie przekonuje, że to co widzę na własne oczy nie ma miejsca, bo serwis internetowy mówi inaczej.
Masz zdjęcie, które zrobiłem w środę. Całkiem pod słońce na ogół nie robię fotek, ale tutaj fragment się załapał. Widać na nim „piękne niebieskie niebo”.

Nie mam zamiaru ciągnąć tutaj off-topicu o mgle. Zaznaczę, że mieszkam blisko 100 mil od Londynu więc 'moje' niebo może być inne niż 'Twoje' :). I definitywnie jest nawet teraz, fotek robił nie będę aby cokolwiek udowadniać...

A kosiareczka niech służy dobrze Marku (y).

consigliero

Posiadacz elektryka
Jeśli tylko masz możliwość to pomyśl nad robotem. Mnie Bronek namówił kilka lat temu i to była świetna inwestycja.
Gdyby ten od robota był obrotniejszy to może byłby robot, ale u nas trochę przeszkód jest, choć po wizycie specjalisty przenieśliśmy leszczynę w inne miejsce oraz pozbyliśmy się trzech ktzewów owocowych. No ale pan nie przysłał ostatecznej oferty a wstępna, robot za 14000 oraz kabel za 3000 skutecznie mnie powstrzymały w tym roku. Może w przyszłym roboty będą bardziej entelegentne i obejdą się bez kabla

vwir

Pionier e-mobilności
Gdyby ten od robota był obrotniejszy to może byłby robot, ale u nas trochę przeszkód jest, choć po wizycie specjalisty przenieśliśmy leszczynę w inne miejsce oraz pozbyliśmy się trzech ktzewów owocowych. No ale pan nie przysłał ostatecznej oferty a wstępna, robot za 14000 oraz kabel za 3000 skutecznie mnie powstrzymały w tym roku. Może w przyszłym roboty będą bardziej entelegentne i obejdą się bez kabla
Lekko kosmiczna wycena. Ja mam Worxa (właściwie to dwa, w dwóch różnych lokalizacjach). Koszt 3-6tys, w zależności od powierzchni do koszenia. Dodatkowy kabel to było coś ok. 150pln (jeden kabel był w komplecie z robotem, ale mi brakło).