Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mm-tesla, post: 89714, member: 1892"] Ogólne wrażenia z jazdy na trasach Teslą: Zapomniałem już o skupianiu się w 100% na trasie, czuje się jakbym jechał cały czas prosto, 99% czasu na "autopilocie". Ufam samochodowi na tyle, że spokojnie mogę się rozglądać na lewo i prawo, wzrok nie jest wpatrzony w poprzedzający samochód, dużo mniejsze zmęczenie z jazdy. O automacie już się nie wypowiadam, bo przesiadkę mam z manuala 6 biegowego, ale jazda po mieście One Pedal to mistrzostwo świata. Trzeba dobrze wyczuć tylko kiedy zacząć wyprzedzanie, aby nie zaczął hamować lub dodać gazu podczas manewru. Zawieszenie na trasy jest idealne, samochód trzyma się drogi pewnie, na gorszych drogach i bardzo dziurawych niestety jest twardo, ale da się przyzwyczaić. Zdarzyło mi się spędzić już 3h na postojach (czekałem jako szofer), stajesz w centrum, masz klimę w samochodzie, nikt się nie przyczepia, tablecik i oglądamy Netflixa lub Canal+. Z minusów: * chyba jednak w samochodzie jest głośno... ale mówię to jadąc bez muzyki kompletnie. Po nałożeniu airpodsów z noice cancelation nie słyszę samochodu przy 50% głośności muzyki, gdzie w poprzednim 80% i dalej było słychać "wiatr" * bagażnik jednak nie jest taki duży... podróżowaliśmy z psem w klatce, klatka mieści się tylko jak stoi idealnie na środku i wciśnięta pod fotele - w innym przypadku "obramówka" okna nie pozwala na zamknięcie - bagażnik jest niższy niż się wydaje, przez co właśnie ta "maskownica" do bagażnika jest tak dziwnie nisko :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie