Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="polishkid, post: 92813, member: 397"] Auto ma 3tyg i ponad 4k km zrobione, 90% autostrady. Średnie zużycie prądu - 204 Wh/km Plusy: [LIST] [*]Wygodne w trasie z masa miejsca w środku [*]Świetnie spasowane i dobre materiały we wnętrzu [*]Infrastruktura TESLI SC działa super w EU, ceny w PL są konkurencyjne [*]AP na autostradzie bardzo odciąża kierowce. Po trasie 1k km NL-Szczecin wychodzisz z auta bez zmęczenia. [/LIST] Minusy: [LIST] [*]Wysokie zużycie prądu przy prędkościach autostradowy - 140km/h 10lat i 440k km jeździłem F30 320d i przystanki co 2h były mi obce. Rozumiem ze fizyki nie oszukasz i trzeba będzie się przyzwyczaić [*]Zawieszanie, nawet na 19, moim zdaniem nie wyrabia na dziurawych drogach. Zauważyłem to dopiero w PL. Myślałem nad runflatami w przyszłości ale zona jak sie dowie to chyba weźmie rozwód [*]AP tylko do 140 a tempomat do 150km/h [*]Infrastruktura TESLI w PL mocno odstaje od tego co w NL/DE. Kostomłoty tylko 4x stanowiska i tylko 150 kW, czekałem 15min w kolejce a za mna jeszcze 2 tesle przyjechaly. Krakow dziwne umiejscowienie ładowarek i za pierwszym razem ciężko znalesc. Ewidentny błąd TESLI za brak SC na A2/S3. Dobrze ze w Świebodzinie jest 150kW greenwaya [*]Auto przyciąga uwagę za bardzo. Moze to wina QS+bialego wnętrza ale ludzie czesto podchodza jak auto zaparkowanie i palcują szyby oglądając auto. [/LIST] Generalnie jestem mega zadowolony i na pewno kupilbym Y jeszcze raz ale to nie jest auto dla kazdego! [ATTACH type="full"]10550[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie