Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mm-tesla, post: 96224, member: 1892"] Inny case jaki miałem to [B]lekko wciśnięty pedał gazu[/B], nie wiem czy tak robicie, ale ja czasami dojeżdżam do poprzedzającego samochodu w korku, bo wiem że mogę i lekko wciskam pedał gazu, poruszając się 1km/h, ostatnio miałem taką sytuację, że "zagapiłem się w telefon" - nie czułem kompletnie, że samochód się porusza, z letargu wyrwał mnie komunikat STOP i brzdęki, a było już bardzo blisko (mniej jak 30cm)... tu byłaby moja pierwsza stłuczka, ale czuje się uratowany. Druga sprawa to nie umiem [B]wywołać awaryjnego hamownia[/B]... żeby sprawdzić jak działa... czasami jadąc jakąś osiedlową drogą, powoli za innym samochodem dostaję alert (samochód poprzedzający podświetla się na czerwono), żeby uważać, bo ten zwalnia np przed garbem, czy przejściem - czasem to się dzieje wcześniej, czasem później... nie wiem czy zadziała wtedy awaryjne hamowanie. Drugi przypadek to gdy dojeżdżamy na światłach do stojącego na czerwonym samochodu i zbyt późno puścimy pedał gazu i one pedal nie zdąży wyhamować... czy wtedy też zadziała jakieś "inteligentne hamowanie"? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie