Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mm-tesla, post: 98936, member: 1892"] Mam już 7k na liczniku, zero problemów z samochodem. Może słyszę głośniej wiatr przez uszczelki w drzwiach - jakieś porady co do tego? Na krajówkach ~90km/h: zużycie ~170, trasy ~130km/h: ~200 (biorę pod uwagę również powrót tą samą trasą) Ładowanie na Superchargerach - bez żadnych problemów, Orleny dla mnie działały do tej pory jako awaryjne miejsca. Buspasy - jedyne co mi przeszkadza to nawigacja, która mogłaby uwzględniać przejazd buspasami, bo czasami można dobrać lepszą trasę i przejechać obok korka. Dla mnie niezbędnik w postaci apek: [LIST] [*][URL='https://abetterrouteplanner.com/']ABRP[/URL] - planowanie trasy - warto połączyć tokenem (aby był odczyt baterii) - ustawiasz jakich kart używasz, jak często chcesz stawać, jaki % na końcu trasy chcesz mieć itd. Polecam wpisywać trasę Dom - Cel - Dom, nie ładujemy wtedy na zapas jak stoimy "w celu" kilka dni lub właśnie możemy ustawić, że "w celu" potrzebujemy mieć 60%, bo będziemy się kręcić i zwiedzać samochodem. [*][URL='https://share.tessie.com/2aKZ3L6gPyb']TESSIE[/URL] - trackujemy osiągi samochodu, trasy i zużycie - można wygenerować CSV z danymi np. do kilometrówki. Dlaczego płacić za TESSIE, a nie postawić jakiegoś darmowego rozwiązania na własnym serwerze? Bo Tesla wysyła dane na bieżąco, nigdzie ich nie zapisuje, więc jak wasza aplikacja się wywali/problemy z netem itd. to tracicie część danych. [/LIST] Otwieranie z Apki Tesla (iOS) bez zarzutów. za 3 dni wizyta w serwisie (po odbiorowa), zobaczymy jak to wygląda [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wrażenia z jazdy w trasie