Wrzesień z OZE - Polenergia eMobility

melex

Fachowiec
Masz na myśli 3zl za kWh? W Polsce chyba nie ma rynkowych stawek tylko konkurs 'kto da więcej'.
Myślę, ale to bardzo idealistycznie, że ten rynek może się zmienić tylko w momencie wprowadzenia korzystnego wirtualnego prosumenta.

Wtedy rynek otworzy się na małych graczy, którzy będą mogli dostarczyć tani prąd AC lub DC - chociaż to fantastyczne wręcz myślenie.

Prawda jest taka, że Polak Polakowi wilkiem. Zysk musi być, KPI muszą się domykać, zrobi się klientelę, a później płać albo spadaj.

viallos

Pionier e-mobilności
Nie zgadzam się z Waszymi opiniami. Według mnie bardzo obiecujący operator z mnóstwem swojego prądu z farm wiatrowych. Promocja było jasno opisana i miała swoje ramy,czasowe. Teraz powrócili do stawek podstawowych, które i tak są sporo niższe niż u pozostałych operatorów. Dodali weekendy jako bonus. Ładowarki dobre i szybkie, miejsca w których sie lokują i rozwijają FAJNE bo przy trasach.

Narzekanie to chyba nasz sport narodowy ... chyba że wszyscy liczycie ze Wam będą prąd za darmo rozdawali jak to było w przypadku Lidla czy Kauflanda ... Trochę obiektywizmu.

viallos

Pionier e-mobilności
To jeszcze warto zaznaczyć że Energii z OZE będą mieli coraz więcej tak więc trend cenowy powinien być w jedną stronę.

Może niektórzy doczekają się prądu za free ... miałem tak w CRO w zeszłym roku jak mocno wiało i SuC był gratis 😀