Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Wspólnota mieszkaniowa i ładowanie elektryka - jak ich podejść
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="VanB, post: 894, member: 60"] To może ja jako zarząd wspólnoty. O Spółdzielniach się nie wypowiadam. Jeżeli chcesz mieć punkt ładowania na terenie "wspólnym" to ja personalnie jestem na "nie". Żeby coś takiego osiągnąć to musisz mieć zgodę wspólnoty czyli 50% plus 1 głos. Czyli musisz przekonać właścicieli spliniaków aby ze swoich pieniędzy zrobili tobie dobrze. A z biegiem czasu jak elektryków przybędzie to taki słupek, który defakto działa jak stacja benzynowa, co moim zdaniem jest kompletnie bez sensu, trzeba jeszcze wyposażyć w jakiś system bilingowy.... Powodzenia... Jeżeli natomiast chcesz mieć prywatny punkt prądu na swoim prywatnym miejscu garażowym, nawet w ogólnej hali garażowej to jest to do załatwienia i jaj prywatnie jestem na "tak" dla takich rozwiązań. Jeżeli wykładasz kasę sam na całość, to ze strony wspólnoty wystarczy uchwała zarządu o udostępnieniu części wspólnej. Kładziesz sobie 3f, sam podpisujesz umowę z dostawcą prądu. Minusy dla Ciebie to koszt i fakt, że w momencie uruchomienia instalacji wszystko co jest do licznika przechodzi z automatu na wspólnotę. Oczywiście dobrze by było aby wspólnota dołożyła się do części wspólnej, ale to wymaga już uchwały 50%+1 i pewnie podniesie koszta bo ta część wspólna wtedy powinna być w jakiś sposób "przyszłościowa". Czy wspólnota może odmówić jak chcesz wszystko zrobić za swoje? No więc nie może. Jest to ograniczenie użytkowania własności i jako takie nie obroni się w sądzie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Wspólnota mieszkaniowa i ładowanie elektryka - jak ich podejść