Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
PORSCHE
Porsche Macan Forum • Porsche Macan Electric
Wychodzą pierwsze recenzje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 139219, member: 531"] Hehe .... coś w tym jest .. jeździłem Audi i BMW ale faktycznie w przypadku Porsche jest coś co mnie blokuje 😀. Poza tym jak mam być szczery to bardziej mi się podoba Q6 Etron od Macana ... ale to oczywiście kwestia gustu. Co do trasy to strategia jak najszybszej trasy w ABRP. Staram się mieć naładowany samochód na maksa przed wyjazdem i jadę jak wszyscy ... tylko o 5 do 10km szybciej ponad przepisy. Zarówno w Austrii czy Czechach robi to różnice kilkunastu minut na każdym przelocie. Ładuje tam gdzie wypada ale staram się celować poniżej 10% i jak spada ładowanie poniżej 80kW to dalej w drogę. Niestety w PL nie poszalejesz ale Ionity Radomsko czy GW wzdłuż A1 robią robotę. ABRP twierdziło że potrzebuję na MOP Dobieszowice 39min na podladowanie z 7% do 41% ale jak tak naprawdę potrzebowałem tylko 35% żeby dojechać na 5% do Radomska i zajęło mi to 12min. Po czym wyszedłem siku i jak wrociłem to po 16min miałam już 48%. Przepaliłem to jadąc szybciej do Radomska żeby też dotrzeć na poniżej 10% i stracone 4min nadrobiłem z nawiązką:-). To samo na SuC w Olomuncu .. chciało mnie trzymać do 83% ale wyjechałem przy 75% żeby dojechać właśnie poniżej 10% na GW Dobieszowice. Jak już poznasz swój samochód i nie boisz się dojeżdżać poniżej 5% na ładowania to można podróżować naprawdę szybko. 3 razy na trasie wyprzedzałem wczoraj na przykład charakterystyczne BMW w dieslu które leciało ze mną praktycznie od Salzburga. Ostatni raz na s8 przed Warszawą więc mogę powiedzieć że przejechałem szybciej niż dieslem 😉 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
PORSCHE
Porsche Macan Forum • Porsche Macan Electric
Wychodzą pierwsze recenzje