Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Wyjazd do niemiec - Austrii Włoch Tesla jakie aplikacje jakie ładowarki i uwagi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Dyzio, post: 134308, member: 2776"] Dojechałem ! Napiszę jakby ktoś jechał do południowego Tyrolu we Włoszech Stosowałem się do rad i wyszło tak : Wyjechałem 26 grudnia gdy był niemiłosierny wiatr więc z Gdanska jadąc do Poznania obawiałem się czy Ionity będzie wolne czy sprawne bo oczywiście 50% zepsutych słupków od wielu dni więc podladowalem 5min na greenway w Gnieźnie miało być 140 było 100kw. Ionity z paskarskimi cenami podladowalem z 30min i 5min na Orlen w Slubicach 70kw wobec deklarowanych 100 ale tak na szybko bo na siku było zatrzymanie. Potem w Niemczech Wildau 2 z 10 stanowisk Tesli zajęte , piękne 250kw na początku, zdążyłem pójść do burgery Kinga zjeść i było na dalszą trasę . Potem SuC Hermsdorf , jest tam godzina szczytu w sensie zajęte 16 z 18 stanowisk między 14-16 potem już połowa Tam 20 minut około Dojechałem koło Norymbergi do hotelu Reischenschwand Dormero Schlosshotel , mają jedną ładowarkę ładowanie 15 euro bez względu na ilość kWh . Hotel super standard w super cenie około 70 euro za dwójkę , blisko trasy parking w podziemiach hotelu więc nigdzie wychodzić chodzić nie trzeba. Następnego dnia miałem postój w SuC w Insbruku . Są tam dwa jeden kawałek przed dokładnie Hall in Tirol pod hotelem 250kw ( trzeba wjechać od ulicy pod hotel i do garażu podziemnego uwaga nawigacja Tesli pokazuje go źle na tyłach i chce przez jakieś bezdroża objeżdżać budynki , po wyjściu na miejscu jest sklep duży spożywczy i taki bar z kanapkami , prostym obiadkiem ladnienka precle itd. szybciej się naładował niż zdążyłem kupić jedzenie Drugi SuC 150kw w Insbruku jest na parkingu hotelowym przy Media markt i centrum handlowym Faktycznie Polska to inny świat :) gdyby tylko jeden SuC był przy Bydgoszczy na trasie i drugi koło Poznania to była by bajka W Polsce jechałem 125km/h ale to z powodu wiatru pewnie w lepszej pogodzie było by 140, w Niemczech zgodnie z przepisami ale nie więcej niż 140 Polecam kupując winiety online dla Austrii aktywować sobie opłatę odcinkową ( zielone logo z trójkątem ) Wtedy na przełęczy brenner jedziemy skrajnie lewym pasem i szlaban automatycznie się otwiera (miałem aktywowane ale pogubiłem sie i straciłem 10min na kolejkę ale chociaż pani nie pobrała pieniędzy bo mi automatycznie pobrało :) ) bo jest słabo oznaczone są 2 zielone pasy i drugi prowadził do zamkniętej bramki :)) więc wybierajcie skrajnie lewy nawet jak wygląda jak zjazd gdzieś indziej i odseparowany jest łańcuszkami od reszty pasów. I [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Wyjazd do niemiec - Austrii Włoch Tesla jakie aplikacje jakie ładowarki i uwagi