Wykluczenia wartownika i zamykania

gim-kg

Pionier e-mobilności
Wartownik ma możliwość wykluczenia w domu, pracy czy w miejscach ulubionych. Podobnie jest z opcją zamykania po odejściu, jest możliwość wykluczenia domu. Myślałem, że ta opcja bierze pod uwagę dość dokładną pozycję, no może z jakimś max 100m średnicą, tymczasem parkując samochód przy sklepie, ponad 500m w linii prostej od domu, nie działa mi wartownik i samochód muszę zamykać ręcznie z aplikacji 😞
Szkoda, mam nadzieje, że poprawią to.
Podobnie chyba jest z opcją przygotowania samochodu do wyjazdu (podgrzanie baterii i wnętrza) w danym miejscu. Też swoim zasięgiem obejmuje dość duży teren.

Bronek

Pionier e-mobilności
Składanie lusterek jest też średnio mądrze rozwiązane.
Wolał bym aby się składały w opcji auto, po zatrzymaniu , a rozkładały po ruszeniu.
Dla mnie składają się za szybko i rozkładają za próżno
Mógł by być wybór czy z samo gps czy gps plus Park lub Jazda

t3sla4sun

Zadomawiam się
Apropos wykluczeń wartownika: mam ustawione na dom....

Ale CHĘTNIE wiedziałbym, czy ktoś kręci się wokół samochodu na parkingu podziemnym. Problem jest taki, że przy każdym włączeniu/wyłączeniu światła na tymże parkingu wartownik nagrywa parę minut video i robi się z tego porażka.

Jakieś rady?

danielm

Pionier e-mobilności
Apropos wykluczeń wartownika: mam ustawione na dom....

Ale CHĘTNIE wiedziałbym, czy ktoś kręci się wokół samochodu na parkingu podziemnym. Problem jest taki, że przy każdym włączeniu/wyłączeniu światła na tymże parkingu wartownik nagrywa parę minut video i robi się z tego porażka.

Jakieś rady?
ale jakie rady? że auto miałoby interpretować co chcesz zobaczyć i nagrywać tylko to na co ty masz ochote? :) nagrywa non stop, zachowuje to gdzie wykryje ruch ale z kilkuminutowym wyprzedzeniem dzięki czemu masz okazje zobaczyć jak doszło do danego zdarzenia. dla kogoś wydaje sie to zbyt czułe dla kogoś innego zbyt mało czułe. nie dogodzisz wszystkim ale lepiej nagrać za dużo niż zbyt mało

Bronek

Pionier e-mobilności
Sprawa prosta jak zobaczysz wgniecenie w drzwiach to oglądasz . Jak zobaczysz ale za miesiąc i na aktualnym nagraniu nic nie widać to masz przechlapane, bo albo sie skasowało albo trzeba miesiąc przeglądać np dysk .
Najczęściej to walniecie drzwiami . Wszystkie po roku miałem poszatkowane. na drzwiach . Przywykłem

JareG

Pionier e-mobilności
Najczęściej to walniecie drzwiami . Wszystkie po roku miałem poszatkowane. na drzwiach . Przywykłem
Ja kiedyś specjalnie parkowałem swoje coupe z dala od wejść do galerii, na pustym placu (=wszyscy próbują niemalże wjechać do sklepu więc połowa parkingu, ta bardziej oddalona, zazwyczaj jest pusta).. wracam, a tam 1-2-3 graty. I zdarzyło mi się, że nie mogłem wleźć do auta, bo stanął mi jakiś młotek obok, a ja mam ponad metrowej długości drzwi (i grube) i chu*nia, nie dam rady wpełznąć 🤬 :sick:
A co do drzwi.. kolega tak kiedyś odkrył w swoim ukochanym r107 rozpieprzone drzwi i zero winnych - a tylko na chwilę podjechał do sklepu, bo jego w211 było na serwisie..

Pozdrawiam

slaveq

Pionier e-mobilności
A ja zapytam trochę z innej beczki, czy zdarza wam się, że odtwarzacz nagrań działa niestabilnie? Miewam czasem taką sytuację, że pasek postępu ma jeszcze np. 20 sec do końca ale nagranie jakby ucina się i zaczyna lecieć od początku albo nawet zdarza, się że nie mogę przewinąć do danego momentu bo nagranie jest jakby ucięte. Upierdliwe to jest strasznie i mam wrażenie, że po aktualizacji się pogorszyło.

Michal

Moderator
Jakieś rady?
Bjorn liczył kiedyś na filmiku, że jeśli przestaniesz używać wartownika, to przez 2 lata oszczędzisz tyle na energii, że starczy Ci na jakąś poprawkę lakierniczą ;)

domingo

Fachowiec
@slaveq potwierdzam, u mnie czasem przeskakuje do początku nagrania i muszę 3 razy przewijać do czerwonej kropki żeby zobaczyć co się stało.
@JareG , o parkowaniu z dala od tych wszystkich gamoni, którzy próbują wjechać do galerii, ja parkuję gdzie jest pusto, a po powrocie jestem z każdej strony obstawiony mógłbym kilkanaście opowiastek napisać. Niektórzy chyba w stadach lubią aż za bardzo.

Bronek

Pionier e-mobilności
Bjorn liczył kiedyś na filmiku, że jeśli przestaniesz używać wartownika, to przez 2 lata oszczędzisz tyle na energii, że starczy Ci na jakąś poprawkę lakierniczą ;)
Dobre :)
Włączam Sentry sporadycznie a teraz się bawię kamerkami i trąbie na ludzi i im migam. Ciekawe czy mam kable od boomboxa?? U mnie wszystko możliwe

Jak mi uradli rower, taki w cenie małego starego diesla to modliłem się aby się nie znalazł. Kasa mi się prawie zwróciła Kumplowi zwinęli też cały ( kolarz z zamiłowania) u Niego to kółko było w cenie całego mojego roweru plus telefon, telewizor itd.... ... Znaleźli rozbity, oddali wrak, ubezpieczyciel nie zwrócił tyle ile trzeba, bo dało się uratować wiele. Ale to już nie był ten wspaniały rower, nie cieszył. Po złodzieju zawsze jest niesmak. Miał w ramie GPS. czy pomógł tego już nie wiem.