Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Wykonanie instalacji pod wallbox - Krakow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PiotrP, post: 149636, member: 3495"] Cześć, Chciałbym zamontować wallbox na słupku przed domem jednorodzinnym. Dom z 2018 roku, moc przyłączeniowa 11kw. Miejsce Krakow. Nie mam wyprowadzonej siły, więc zakres prac obejmował by wyprowadzenie przewodów od rozdzielni z domu (około 15 metrów) montaż zabezpieczeń, montaż WALLBOX, jeśli są wymagane to zmiany w projekcie instalacji elektrycznej, wszystkie prace zgodnie z normami i przepisami jeśli wymagane również z odpowiednimi zgłoszeniami etc. Po pierwsze chciałbym zasięgnąć Waszej opinii jeśli chodzi o normy i przepisy. Czy wyprowadzenie dodatkowych przewodów z rozdzielni to zmiana wymagająca zgłoszeń, zmian w projekcie pozwoleń etc? Druga sprawa, może jesteście w stanie polecić mi profesjonalistów którzy zrobią to w Krakowie kompleksowo albo doradza i wykonają instalacje i podłączą wallbox a ja zajmę się przekopem, fundamentem i przewiertem we własnym zakresie. Dziękuję bardzo za rady. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Wykonanie instalacji pod wallbox - Krakow