Wyłączenie ładowarki do telefonów

gim-kg

Pionier e-mobilności
16 lutego użytkownik Twittera zaproponował Elonowi umożliwienie włączania i wyłączania ładowarki indukcyjnej do telefonów z poziomu menu samochodu z powodu przegrzewania się telefonów. Elon odpowiedział po swojemu: „ok”

Istniałaby możliwość zamiast prostej opcji on/off dodania jeszcze auto. Tesla przyzwyczaiła nas, że lubi myśleć za użytkownika jak ma to miejsce w przypadku podgrzewania siedzeń. Jeżeli samochód jest połączony z telefonem przez BT, to samochód może także sprawdzać stan naładowania baterii w telefonie. Tym samym mógłby wyłączyć ładowanie gdy stan baterii w telefonie byłby 100% i automatycznie włączyć gdy stan baterii byłby niski.

Nie mniej możemy spodziewać się opcji on/off ładowarki indukcyjnej w najbliższych aktualizacjach.

554C5EEA-18FA-4B52-9585-DB54846024DA.jpeg

krzyss

Pionier e-mobilności
Bez etui laduje i do gory nogami tez laduje. Problem jest ze 13pro max jest za duzy o 2mm.
Jak sie mocno wcisnie go do dolnej krawedzi w aucie to tez laduje.
Podobno poprawili to w grudniu i tesla odrobine zmienila konsole.

JareG

Pionier e-mobilności
A ja jadę na SE w pierwszym wydaniu :D Jak się przymierzałem do SE 2020, to był już dla mnie za duży. A właśnie wielkość/rozmiar telefonu to dla mnie podstawowy parametr i już to moje SE jest na styk, ledwo sięgam kciukiem. Wymienię go dopiero gdy będę musiał bo np. nie będzie jak wymienić baterii, albo system będzie za stary.. wszystkie te patelnie z ekranami po 6" mnie przerażają 🤣

Pozdrawiam

gim-kg

Pionier e-mobilności
A ja jadę na SE w pierwszym wydaniu :D Jak się przymierzałem do SE 2020, to był już dla mnie za duży. A właśnie wielkość/rozmiar telefonu to dla mnie podstawowy parametr i już to moje SE jest na styk, ledwo sięgam kciukiem. Wymienię go dopiero gdy będę musiał bo np. nie będzie jak wymienić baterii, albo system będzie za stary.. wszystkie te patelnie z ekranami po 6" mnie przerażają 🤣

Pozdrawiam
Moja córka ma podobne preferencje. Zmieniła na 12mini. Jest idealny. Wielkość praktycznie taka sama jak stary SE ale ekran większy no i ma ładowanie indukcyjne. Chociaż w Tesli trzeba coś podłożyć żeby był jakiś 1 cm wyżej.

JareG

Pionier e-mobilności
Moja córka ma podobne preferencje. Zmieniła na 12mini. Jest idealny. Wielkość praktycznie taka sama jak stary SE ale ekran większy
12 mini też mi się podoba.. ale tam jest 5,4" - i to wielkościowo jest takie, jak pierwsze SE z ekranem 4"..? Hmm..

Pozdrawiam

ciastek

Pionier e-mobilności
7BEF5723-1172-4254-9385-93B2B1E540AA.jpeg
iPhone 6, 7, 8 I SE (2nd gen) mają podobne obudowy
mini jest godnym następcą SE. Choć nie ma ceny SE.