Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Wynajem czy zakup (Nasze auto)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Henryk1957, post: 258127, member: 5462"] Jak oszacować? Według mnie tak samo jak robią to firmy leasingowe, a im więcej danych zbierzesz z takich ofert oraz kalkulacji kredytów typu smart gdzie podają wartość raty balonowej przy minimalnych miesięcznych dla różnych okresów, tym mniejsze ryzyko że się pomylisz. Jakie ma oferty kredytów BYD tego nie wiem bo nie sprawdzałem. Gwarancji nigdy nie ma, ale ja przynajmniej takie wyliczenia robiłem dla Instera. Jeśli chodzi o BYD i tylko 2 lata to według mnie liczba Surfów pochodzących z polskich salonów do sprzedania na rynku wtórnym na początku 2028 roku wcale nie będzie duża, bo te firmy przerzucą je do podmiotów typu Autoselect (Arval), Master1 czy Automarket. Prywatne osoby bardzo rzadko kupują auta z myślą o tak krótkim okresie używania jak 2 lata, popyt jeszcze jakoś szaleńczo nie wzrośnie, a przy braku dotacji może wręcz spaść, więc będą je trzymać. Dodatkowo rynek będzie wystarczająco obstawiony przez Stellantisy, chyba że oni także przerzucą swoje auta to takiego najmu krótkoterminowego, ale przy tak dużej ilości wątpię czy im się to uda. Tak więc gdybym, tylko w oparciu o takie szybkie przemyślenia miał obstawiać cenę to według mnie potencjalny nabywca używanego Surfa za 2 lata będzie szukał aut "bezwypadkowych" z zagranicy (panie tutaj tylko zderzak był draśnięty, ale że elektryk to od razu całkę zrobili) w granicach 40 tys. zł, a więc może i 50 tys. będzie realne, ale telefon pozostanie głuchy przez wiele tygodni bo osoby dysponujące większym budżetem niż 40 tys. będą wolały celować w Stelantisy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Wynajem czy zakup (Nasze auto)