Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Wynajem czy zakup (Nasze auto)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Henryk1957, post: 258160, member: 5462"] Tylko weź pod uwagę, że starałem się to zobrazować z obydwu stron, czyli zarówno patrząc oczami osoby która kupi dzisiaj takiego Surfa i będzie chciała sprzedać go za 2 lata oraz takiej która nieważne czym będzie teraz jeździła, ale za 2 lata będzie chciała kupić używkę Surfa z 2025 roku. W teorii jak 2 takie osoby się spotkają to sprawa jest prosta, będą zadowolone i dobiją targu. Tylko paradoks z tego całego mojego wywodu był taki że według mnie prawdopodobieństwo takiego zdarzenia jest małe. W praktyce ani ty możesz nie znaleźć nikogo kto będzie chciał wówczas sprzedać używanego, bezwypadkowego Surfa z polskiego salonu bo po prostu nie będzie takich osób (i nie ważne czy za 50 tys. czy za 55tys.), ani też osoba która jednak zdecydowałaby się takiego wówczas sprzedać nawet za 50 tys. zł nie musi trafić akurat na ciebie (no chyba, że będziesz gotów czekać cierpliwie np. rok czasu pomimo oddania Fiata aż pojawi się taki sprzedający no to wtedy ma to sens), a cała reszta kupujących będzie gotowa zapłacić mu max 40 tys. co tym bardziej będzie skłaniało go do tego aby nie sprzedawać. Tak po prostu wygląda rynek aut używanych. Nie wiem czy przy różnicy 62tys do 50tys. jest w ogóle sens się bawić w takie zamiany i kalkulacje bo przy takiej cenie to ludzie potrafią utargować połowę tego. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Wynajem czy zakup (Nasze auto)