Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wypożyczenie Tesla Y Standard Range lub spotkanie z właścicielem Warszawa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="itguy, post: 81345, member: 1901"] No przy mojej konfiguracji leasingu wyszło właśnie 60k różnicy: [ATTACH type="full"]9252[/ATTACH]Policzyłem z odliczeniem 100% vat od pierwszej wpłaty i potem 50% jako użytek mieszany. LFP nie jest wcale nową technologią baterii, nowa jest dla tesli, w chinach stosują ją od dawna, jest po prostu tańsze i nie nadaje się do aut typu pocket rocket. Gorzej znosi niskie temperatury, musi być ładowane do 100% żeby estymaty zasięgu były precyzyjnie, ma krótszą gwarancjęw Tesli, choc teoretycznie powinno przeżyć baterię z LR, bo bateria powinna wytrzymać więcej cykli ładowania - ogniwa mają niższe napięcie itd. Temat jest złożony, wczoraj się zdoktoryzowałem odrobinę z różnic, obie wersję mają wady i zalety, z tym że największą wadą LR jest wyższa cena :D w teorii to nikt nie potrzebuje lepszego przyśpieszenia niż 12 sek do setki w spalinowym aucie, bo jadąc umiejętnie to jest wystarczające żeby wyprzedzić, włączyć się do ruchu na autostradzie itd, wystarczy tylko trochę sprytu za kółkiem. A już na pewno to wystarczy żeby zawieść dzieci po mieście do przedszkola :D Ale... Własnie jest ale, człowiek zawsze chciałby szybciej, więcej, lepiej :D [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wypożyczenie Tesla Y Standard Range lub spotkanie z właścicielem Warszawa